fbpx

SURSE: PSD a încercat să scoată Legile educației de pe ordinea de zi la Senat. Refuz de la PNL

PSD a încercat, astăzi, să scoată Legile educației de pe ordinea de zi la Senat, au declarat surse politice pentru Educație Privată. PNL a refuzat, însă, această solicitare, iar legile au rămas pe ordinea de zi de astăzi, urmând, teoretic, să primească vot final, dacă va exista cvorum în ședință.

Conform surselor citate, solicitarea de retragere a proiectelor a venit din partea grupării reprezentate de Gabriela Firea. Cererea a fost discutată inclusiv în Biroul Permanent. La finalul ședinței, însă, Alina Gorghiu, președintele Senatului, a anunțat public că Legile educației se vor afla pe ordinea de zi:

”Cred că cel mai important proiect pe care îl avem astăzi pe ordinea de zi este pachetul Legilor educației. România Educată devine, astăzi, realitate, sunt convinsă, prin votul coaliției aflate la guvernare. Parlamentarii sunt mobilizați, le mulțumesc celor din Comisia de educație pentru efortul peste o săptămână, zi de zi, mai bine de 12 ore pe zi, discuții, dezbateri, amendamente suplimentare. Vă fac informarea că peste 500 de amendamente au fost depuse și în Senatul României la aceste legi, atât pe preuniversitar, cât și pe universitar. Sunt mulțumită că astăzi reușim să supunem votului plenului Senatului proiectul cel mai mare de consultare națională din ultimele trei decenii”, a declarat Alina Gorghiu, după ședința Biroului Permanent.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.