fbpx

SURSE. Ministerul Educției, decizie să nu fie comunicat public numărul profesorilor aflați în grevă

foto: arhivă

Ministerul Educației, condus de Ligia Deca, monitorizează greva generală în școli, însă a decis în cadrul unei ședințe, care a avut loc luni dimineață, să nu fie comunicat public numărul profesorilor aflați în grevă.

În textul minutei consultate de EducatiePrivata.ro, printre altele s-a hotărât că „nu se fac publice sub nicio formă procentajele sau cifrele cu profesorii care sunt în grevă. Ele există; sunt centralizate la MEd dar nu se comunică presei”.

Inspectoraul Școlar Județean (ISJ) Brașov confirmă indirect decizia luată Ministerului Educației, prin răspunsul oferit jurnaliștilor la solicitarea de a face public numărul profesorilor aflați în grevă în acest județ.

Purtătorul de cuvânt al instituției, Valentn Bucur, a transmis că greva este monitorizată în toate școlile, însă datele nu vor fi date publicității. 

„Monitorizăm greva în toate școlile dar datele referitoare la aceasta le oferă sindicatele, singurele direct răspunzătoare”, susține Valentin Bucur.

El mai spune că greva nu va fi popularizată de angajații instituțiilor subordonate Ministerului Educației.

„Vom avea date statistice însă nu le vom da publicității. După cum vă spuneam, greva este a sindicatelor nu a inspectoratului. Din rațiuni de corectitudine socială monitorizăm această grevă dar nu o popularizăm. Nu noi”, a mai transmis Bucur jurnaliștilor.

Din informațiile EducatiePrivată.ro, și alte inspectorate școlare pun în aplicare decizia ministerului condus de Ligia Deca.

Este grevă generală în învăţământul preuniversitar, pentru prima dată în ultimii 18 ani, la care participă peste 150.000 de profesori şi 70.000 de angajaţi din întreaga țară, potrivit sindicatelor

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.