fbpx

Marius Nistor: Nu facem grevă nici pentru PSD, nici pentru PNL, pentru niciun partid

foto: ISMB

Sindicaliştii sunt acuzați de unele voci că fac grevă în favoarea PSD, iar de altele că o fac în favoarea PNL, a afirmat preşedintele Federaţiei sindicatelor din educaţie „Spiru Haret”, Marius Nistor, la Prima News. Cadrele didactice au transmis guvernanților că nu fac grevă pentru niciun partid politic.

Președintele FSE a precizat că greva a fost declanșată de nemulţumirile acumulate în sistem de peste 30 de ani.

„În ultima vreme, atât domnul Ciolacu, cât şi domnul Ciucă şi nu numai, tot felul de experţi în probleme de mişcări sociale şi de educaţie puneau o întrebare foarte tranşantă: «De ce faceţi grevă taman acum când se schimbă Guvernul, când situaţia ţării este foarte delicată?» Unii vin şi ne acuză că «faceţi grevă în favoarea PSD-ului», alţii că «faceţi grevă în favoarea PNL-ului». Mesajul nostru este foarte clar: nu facem grevă nici pentru PSD, nici pentru PNL, pentru niciun partid. Nu ne interesează de aşa ceva. Este vorba de nemulţumirile acumulate în sistem de peste 30 de ani, este vorba de subfinanţarea sistemului, este vorba de statutul social al personalului care lucrează în sistemul de învăţământ preuniversitar, s-a ajuns la o limită, iar clasa politică, din păcate, nu se bucură de credibilitate în faţa colegilor noştri”, a declarat Marius Nistor la postul de televiziune.

Liderul sindical a mai spus că profesorii se gândesc și la copii când fac grevă pentru un învățământ performant.

„Suntem și noi părinți, avem copii care sunt în examene, nu suntem scoși în afara societății. N-a fost o grevă într-o perioadă de 18 ani, au fost proteste, au fost pichete înaintea ei, guvernanții n-au făcut nimic. În țările nordice, dacă statul îndrăznește să amputeze venitul pentru educație, toată lumea iese în stradă. Pe noi ne interesează și statutul social, siguranța în școli, consilierii, pază în unitățile de învățământ”, a arătat Nistor.

El a mai declarant, la Prima News, că guvernanţii se vor baza pe faptul că va fi pusă o presiune asupra profesorilor din partea părinţilor şi elevilor dacă această grevă va continua mai mult timp.

SURSE. Ministerul Educției, decizie să nu fie comunicat public numărul profesorilor aflați în grevă

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.