fbpx

SURSE Hotărârea de Guvern care prevede că 29 noiembrie e zi liberă nu va fi adoptată azi

Hotărârea de Guvern care prevede că 29 noiembrie este zi liberă și, implicit, realizează o ”punte” cu sărbătorile legale de pe 30 Noiembrie și 1 Decembrie nu va fi adoptată în această seară, au declarat pentru Educație Privată surse guvernamentale.

Potrivit surselor citate, acest act normativ ar putea fi adoptat abia în cea de-a doua ședință a Guvernului Ciucă, adică mâine.

La această oră, ședința Executivului este încă în desfășurare, însă, din informațiile obținute de Educație Privată, șansele ca decizia referitoare la 29 noiembrie sunt reduse. 

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a declarat miercuri, după audierea în comisiile de specialitate din Parlament, că ziua de luni, 29 noiembrie, este posibil să fie declarată zi liberă, iar 2 decembrie ar fi prima zi în care se poate face şcoală cu prezenţă fizică în toate localităţile unde rata de infectare coboară sub 3 la mie.

„Cu siguranţă, în toate localităţile în care rata de infectare coboară sub 3 la mie, conform Ordinului Ministerului Sănătăţii şi al Educaţiei, se poate face şcoală cu prezenţă fizică. Suntem într-o situaţie specială pentru că luni, 29 noiembrie, este foarte posibil să fie declarată zi liberă prin Hotărâre de Guvern, pe care o vom avea dacă Guvernul va beneficia de votul de încredere şi va fi instalat. Zilele de 30 noiembrie şi 1 decembrie sunt libere, deci practic 2 decembrie ar fi prima zi în care se poate face şcoală cu prezenţă fizică în toate aceste localităţi”, a declarat Sorin Cîmpeanu, potrivit agenției Agerpres, citată de Digi 24.

Elevii vor recupera activitatea școlară din ziua de 29 noiembrie, în cazul în care Guvernul va decide, astăzi, să aprobe minivacanța în perioada 27 noiembrie – 1 decembrie, a declarat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, pentru Educație Privată.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *