fbpx

CSM: Magistrații nu pot fi și autori de cărți despre alimentația bebelușilor

Photo 103564491 © Yana Bardichevska | Dreamstime.com

Comisia nr. 1 – Legislaţie şi cooperare interinstituţională a Consiliului Superior al Magistraturii a stabilit că funcţia de magistrat nu este compatibilă cu cea de autor al unei cărți referitoare la alimentația bebeluşilor, informează portalul Juridice.ro. Potrivit sursei citate, motivul invocat este că o asemenea lucrare nu are caracter literar sau ştiinţific.

Portalul de specialitate juridică precizează că a fost exprimată şi opinia minoritară în sensul însuşirii punctului de vedere al DLDC, potrivit căruia publicarea unei cărţi referitoare la alimentația bebeluşilor reprezintă o operă ştiinţifică, protejată de Legea dreptului de autor şi a drepturilor conexe, şi care intră sub incidența art. 11 din Legea nr. 303/2004, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

De asemenea, Comisia nr. 1 – Legislaţie şi cooperare interinstituţională a Consiliului Superior al Magistraturii a decis că un judecător / procuror / auditor de justiție nu poate participa la competiții sportive dacă există posibilitatea acordării unor premii constând în beneficii materiale.

Judecătorii / procurorii / auditorii de justiție pot participa la astfel de competiții numai în situaţia în care premierea presupune acordarea unor distincţii simbolice (medalii, diplome de participare, cupe etc.)

A fost exprimată şi opinia minoritară în sensul însuşirii punctului de vedere al DLDC, potrivit căruia un judecător / procuror / auditor de justiție poate participa la competiții sportive în calitate de sportiv amator şi poate beneficia de premii sau sponsorizări în măsura în care sponsorizarea nu presupune asumarea de către magistrat a unor obligaţii care nu sunt inerente prestaţiei sportive propriu-zise (cum ar fi, spre exemplu, promovarea imaginii sau a produselor sponsorului).

Sursă foto: https://www.dreamstime.com/baby-eating-child-s-nutrition-kitchen-empty-space-table-image103564491

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *