fbpx

Sunt interzise deplasările în Săptămâna Altfel pe care școlile nu le pot plăti, anunță Min. Educației

sursă foto: Freepik

Deplasările în afara localității în Săptămâna Altfel pentru care școlile nu au găsit surse de finanțare vor fi interzise, anunță Ministerul Educației. Pe cale de consecință, aceste călătorii nu vor mai putea fi plătite de părinți.

Anunțul făcut de Ministerul Educației:

📣 Am pus în consultare publică Metodologia de organizare a Programului național „Școala altfel”.
Principalele modificări:
👉În situația în care, pe întreaga perioadă a programului sau doar în anumite zile, din motive obiective, nu se pot organiza activități conform orarului stabilit pentru programul „Școala Altfel”, se desfășoară alte activități educative care contribuie la formarea și dezvoltarea competențelor din curriculumul național.
👉 Sunt interzise deplasările în afara localității care presupun costuri și pentru care unitatea de învățământ nu a identificat surse de finanțare.

Propunerile și sugestiile cu privire la proiectul supus consultării publice pot fi trimise până în data de 14 septembrie 2023, inclusiv, pe adresa de e-mail [email protected].

Alte prevederi din proiectul de metodologie:
Programul național „Școala altfel” are o durată de 5 zile consecutive lucrătoare în timpul anului școlar și este derulat pe baza unei planificări ce rămâne la decizia fiecărei unități de învățământ, conform ordinului ministrului educației privind structura anului școlar, valabil în anul școlar respectiv
În cadrul programului, în vederea dezvoltării competențelor, se recomandă utilizarea:
 tehnicilor de învăţare colaborativă, inclusiv bazată pe proiecte;
 metodelor de schimbare socială: bibliotecă vie, teatru forum, teatru ziar;
 dezbaterilor;
 filmelor artistice, documentare și de animație, cu caracter educativ;
 resurselor educaţionale online;
 abordărilor transdisciplinare, interdisciplinare sau pluridisciplinare

1 comment

«

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.