fbpx

Reduceri la transport vor fi acordate și studenților români din străinătate

foto: Facebook/ CFR Călători

Reduceri la transport vor fi acordate și studenților români din străinătate, a anunțat premierul Marcel Ciolacu, vineri.

„Acordăm pentru prima dată reducere şi pentru cetăţenii români înscrişi la instituţii de învăţământ din străinătate, la forma de învăţământ cu frecvenţă. Pentru elevi, doamna ministru a venit să simplificăm modalitatea prin care se acordă gratuitatea şi de asemenea, extindem lista de beneficiari”, a anunţat Marcel Ciolacu, citat de News.ro.

Educație Privată a solicitat informații suplimentare de la Ministerul Educației în privința acordării acestor reduceri, pe care le va publica după primirea unui răspuns.

Ministerul Educaţiei anunţa, luni, că va propune ca proiectul de Hotărâre de Guvern pentru aprobarea normelor metodologice privind transportul studenţilor să fie inclus pe ordinea de zi a şedinţei Executivului, precizând că această hotărâre nu putea fi adoptată înainte de intrarea în vigoare a Legii învăţământului superior.

„Menţionăm că procedura de acordare a reducerii pentru transport, prevăzută în Hotărârea nr. 42/2017, nu a suferit modificări şi că singurele modificări aduse prin Legea învăţământului superior nr. 199/2023 vizează creşterea procentului decontat de statul român din suma totală a biletului şi vârsta beneficiarilor”, transmiteau reprezentanţii ministerului.

În cadrul şedinţei de Guvern de vineri, va fi adoptată o hotărâre prin care facilităţile de transport pentru studenţi ajung la 90%, a spus Ciolacu la începutul şedinţei Executivului.

Anterior, preşedintele PMP, Eugen Tomac, afirma că marea reformă a statului în România educată începe cu sancţionarea studenţilor, după ce, în ciuda legii în vigoare care le asigură o reducere de 90% la preţul biletelor de tren, studenţii sunt lipsiţi de acest drept începând de duminică, pentru că Guvernul nu a publicat normele metodologice aferente Legii învăţământului superior nr. 199/2023, potrivit News.ro.

CFR Călători s-a răzgândit și va acorda studenţilor reducere de 90%, din 5 septembrie

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.