fbpx

Suceava-Protest față de condiția vaccinării pentru deschiderea școlilor: ”A fost prea din scurt”

Zeci de părinţi și profesori au protestat în faţa Liceului Tehnologic „Vasile Gherasim” Marginea, din judeţul Suceava şi au cerut ca prezenţa fizică a elevilor la cursuri să nu fie condiţionată de vaccinarea personalului.

Imagini de la protest au fost difuzate pe Facebook de televiziunea locală Cromtel TV, relatează LIBERTATEA.

„Nu intrăm online. Vrem la şcoală. Fiecare copil are dreptul la învăţământ fizic. Certificatul verde nu este legal. Profesorii nu trebui să se vaccineze ca să meargă elevii la şcoală. Poate au boli şi nu se pot vaccina”, au transmis părinţii elevilor.

Potrivit directorului liceului, sunt şapte cadre didactice care au certificat verde valabil şi încă trei cadre didactice care au trecut prin boala, dar cărora le-a expirat valabilitatea. „Mai sunt colegi care vor să se vaccineze, dar ori sunt răciţi ori sunt bolnavi. Probabil se atingea acest prag de 60% şi puteam intra în scenariul fizic cum este şcoala 2 Marginea, dacă se ştia dinainte. E o măsură dată aşa de vinerea până lunea. A fost prea în scurt şi pentru profesori. Noi nu suntem contra vaccinării, suntem pentru vaccinare. Eu am avut boala în luna ianuarie şi în septembrie şi nu am avut timp să mă vaccinez”, a declarat directorul liceului, prezent la protest.

Potrivit datelor Inspectoratului Școlar Județean Suceava de sâmbătă, 6 noiembrie, rata de vaccinare în rândul cadrelor didactice de la liceul din Marginea, Suceava, era de 47,17%, arată publicaţia locală Stiri Suceava.

Nu intrăm online. Vrem la şcoală. Fiecare copil are dreptul la învăţământ fizic. Certificatul verde nu este legal. Profesorii nu trebui să se vaccineze ca să meargă elevii la şcoală. Poate au boli şi nu se pot vaccina”, au transmis părinţii elevilor.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.