fbpx

Suceava: O educatoare, arestată pentru viol asupra a două fetițe de grădiniță. Un profesor, arestat tot pentru abuz sexual

O educatoare de la o grădiniță din Bosanci, județul Suceava, și un profesor de la o școală din satul Costâna, situat în același județ, au fost arestați pentru fapte de natură sexuală, victime fiind minori, anunță Monitorul de Suceava.

Educatoarea, în vârstă de 51 de ani, și profesorul, în vârstă de 59 de ani, sunt acuzați de agresiune sexuală, iar judecătorii care au analizat propunerile de arestare preventivă au decis că ambii trebuie să stea după gratii, cel puțin pentru 30 de zile.

În cazul educatoarei detaliile sunt de-a dreptul șocante, iar faptele sunt de la finalul anului trecut, precizează jurnaliștii de la Monitorul de Suceava. Pe 7 decembrie 2021, aceasta a reclamat la Poliție că mașina pe care o deține a fost incendiată în cartierul unde locuiește. În urma verificărilor a fost identificat și autorul, care a recunoscut fapta, dar a precizat că a recurs la acest gest pentru a-i da o lecție educatoarei. Mai exact, bărbatul a reclamat că femeia i-a agresat sexual fetele minore, una de 3 și alta de 7 ani, care erau în grupa de la Grădinița cu Program Normal din Bosanci unde femeia lucra ca educatoare. 

În baza acestor informații, anchetatorii au efectuat percheziții la domiciliul Mariei educatoarei, dar și la grădiniță, iar vineri dimineață au reținut-o pentru 24 de ore. În aceeași zi, femeia a fost dusă la Judecătoria Suceava, iar magistratul de drepturi și libertăți a emis pe numele ei un mandat de arestare pentru o perioadă de 30 de zile pentru viol în formă continuată, agresiune sexuală și rele tratamente aplicate minorului. Decizia judecătorului nu este definitivă.

În cazul profesorului care predă biologie și muzică la școala din Costâna, anchetatorii au stabilit că la începutul acestei săptămâni a abordat o elevă în vârstă de 14 ani, căreia i-a făcut o serie de avansuri sexuale. Minora a înregistrat discuția pe telefonul mobil și apoi, când a ajuns acasă, le-a prezentat părinților totul. Aceștia au sesizat Poliția în cursul zilei de miercuri, iar în cadrul anchetei care s-a derulat a avut loc și o percheziție informatică a telefonului, de pe care a fost extrasă înregistrarea incriminatorie. Vineri dimineață, profesorul a fost reținut pentru 24 de ore, iar în aceeași zi procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava l-au prezentat unui judecător de drepturi și libertăți. Magistratul care a analizat propunerea procurorilor a decis că trebuie emis mandat de arestare. Astfel, cadrul didactic a primit mandat de arestare pentru o perioadă de 30 de zile, pentru agresiune sexuală și racolare de minori în scopuri sexuale, măsură care poate fi contestată la Tribunalul Suceava.

UPDATE

ISJ Suceava verifică examenele psihologice susținute de educatoarea și profesorul acuzați de abuzuri sexuale

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.