fbpx

Franța: Zeci de mii de profesori, în grevă. Jumătate din școli ar putea fi închise

Sursă imagine: CNN

Zeci de mii de profesori din Franța organizează o grevă națională care ar putea să ducă la închiderea a jumătate din toate școlile franceze. Aceștia protestează împotriva „strategiei haotice” anti-COVID-19 implementate de guvernul de la Paris, informează BBC, citat de Digi 24.

Greva profesorilor francezi ar putea fi cea mai mare din ultimele decade. 11 sindicate ale profesorilor, părinților și a altor cadre didactice au ieșit în stradă pentru a-și arăta nemulțumirile față de politicile anti-COVID ale guvernului.

Multe din școlile primare au rămas închise joi și se așteaptă ca în jur de 75% dintre toți profesorii să participe la grevă. Lor li s-au alăturat și sindicate care reprezintă directorii de școală, inspectorii și alți membrii ai personalului didactic.

Ministerul Educației a oferit cifre mult mai mici, spunând că doar 40% din învățătorii din școlile primare și 25% dintre profesorii de liceu protestează, potrivit Reuters.

Miniștrii francezi au făcut o prioritate din ținerea școlilor deschise, în ciuda valului recent de cazuri noi care poartă marca Omicron. Profesorii spun că regulile impuse pentru a face față pandemiei care afectează școlile sunt confuze și se schimbă în mod constant.

„Știu că e greu, dar o grevă nu rezolvă nicio problemă. Nu poți să faci grevă împotriva virusului”, a fost răspunsul Ministrului francez al Educației Jean-Michel Blanquer.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.