fbpx

Subiect de bacalaureat, căutat intens pe Dexonline în timpul examenului

Expresia „a spune vrute și nevrute”, care a făcut parte din subiectele de la proba de limba română la a doua sesiune de bacalaureat, a fost căutată intens pe platforma Dexonline, în timpul examenului. În intervalul orar 09:00-12:00, sintagma a fost căutată de câteva sute de ori, semnalează platforma.

Ce spune Dexonline:

Acum câțiva ani, când am început să publicăm pe contul nostru de Instagram topul căutărilor de pe dexonline (vezi linkul în primul comentariu), am luat decizia să filtrăm de la bun început căutările mai lungi de 15 litere. Motivul nu are legătură cu jocul de scrabble, ci este mai prozaic: nu ar fi încăput în imagine și, oricum, o asemenea căutare are șanse mari să fie la întâmplare (nu mai spunem că sunt destul de mici șansele să fie multe căutări pentru același șir lung de litere).
Astăzi e prima oară când ne pare rău, căci nu se văd în acest top cele peste 2500 de căutări de ieri ale expresiei „a spune vrute și nevrute”, din care mai mult de sfert între 9.00 și 12.00, exact intervalul la care se desfășura proba de română a sesiunii de toamnă a bacalaureatului!
a spune vrute și nevrute = expr. a flecări, a pălăvrăgi.

La prima sesiune de bacalaureat. Dexonline a semnalat o creștere bruscă a căutărilor pentru expresia ”de bună seamă”:

”Am verificat logurile și aproape 100 dintre căutările lui „de bună seamă” au fost înainte de ora 10 (inclusiv câteva înainte de ora 6)! Asta în condițiile în care în medie, în ultima lună, a fost o singură căutare pe zi pentru această sintagmă!”, au transmis administratorii Dexonline.

Expresia ”de bună seamă” a făcut parte din cerințele la proba scrisă de Limba română la filiera teoretică – Profilul real; Filiera tehnologică și Filiera vocaţională – Toate profilurile (cu excepţia profilului pedagogic.

Candidaților li s-a cerut să indice sensul expresiei într-un fragment din opera lui George Călinescu. Conform baremelor, cerinței i-au fost acordate 6 puncte.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.