fbpx

Expresia ”de bună seamă”, căutată intens pe internet înainte de anunțarea subiectelor la bacalaureat

Expresia ”de bună seamă”, prezentă într-una dintre cerințele la proba de limba și literatura română din cadrul bacalaureatului, a fost căutată pe internet în cursul nopții de câteva sute de persoane, înainte ca examenul să înceapă.

Datele Google Trends arată că numărul de căutări pentru această sintagmă a avut o creștere bruscă azi-noapte, la ora 01:56 și 05:16.

Conform datelor Google Trends, majoritatea căutărilor au fost din București și Suceava.

Interesul pentru această sintagmă a început să fie manifestat de utilizatorii Google la ora 01:48 AM și  continuat până aproape de ora 5 AM.

La rândul său, platforma Dexonline a semnalat o creștere bruscă a căutărilor pentru aceeași expresie, în cursul nopții:

”Am verificat logurile și aproape 100 dintre căutările lui „de bună seamă” au fost înainte de ora 10 (inclusiv câteva înainte de ora 6)! Asta în condițiile în care în medie, în ultima lună, a fost o singură căutare pe zi pentru această sintagmă!”, au transmis administratorii Dexonline.

Expresia ”de bună seamă” a făcut parte din cerințele la proba scrisă de Limba română la filiera teoretică – Profilul real; Filiera tehnologică și Filiera vocaţională – Toate profilurile (cu excepţia profilului pedagogic.

Candidaților li s-a cerut să indice sensul expresiei într-un fragment din opera lui George Călinescu. Conform baremelor, cerinței i-au fost acordate 6 puncte.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.