fbpx

SUA nu mai carantinează elevii expuși la COVID-19, dar recomandă purtarea măștii

foto: dreamstime.com

Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor a anunţat că nu va mai recomanda școlilor sau grădinițelor să pună în carantină elevii sau să deruleze programe de testare în cazul în care sunt expuși la COVID-19, transmite Reuters, citată de HotNews.

Agenția a precizat că nu mai recomandă persoanelor nevaccinate să intre în carantină după expunere, afirmând că aproximativ 95% din populația SUA fie a fost vaccinată, fie a avut deja COVID-19, fie ambele. Totodată, a declarat că elevii care sunt expuși la COVID-19 ar trebui să urmeze recomandările de a purta o mască de înaltă calitate timp de 10 zile și de a face un test în ziua 5.

„Infecția anterioară și vaccinarea conferă o anumită protecție împotriva bolii grave și, prin urmare, este într-adevăr cel mai logic să nu facem diferențe cu îndrumările noastre sau recomandările noastre pe baza statutului de vaccinare în acest moment”, a declarat medicul Greta Massetti, cercetător la Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor , într-o informare pentru presă.

Ghidul școlar al Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor a eliminat, de asemenea, recomandările de a ține copiii în grupuri mai mici pentru a reduce posibilitatea de infectare cu virusul.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.