fbpx

Numărul de cazuri Covid confirmate s-a dublat din nou, săptămâna trecută

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății a a anunțat că numărul de cazuri Covid s-a dublat din nou, de la 7700 anunțate lunea trecută, la aproape 15.000 declarate în cursul săptămânii precedente. 

Dintre cele aproape 15.000 de infectări confirmate, 2717 sunt cazuri de reinfecție, a precizat ministrul. El a adăugat că tulpina dominantă în infectări este Omicron.

”Nu corelați aceste valori cu gravitatea cazurilor, aceasta este o altă discuție”, a afirmat Rafila.

Conform ministrului Sănătății, în acest moment sunt 1410 persoane internate. La ATI sunt 86 de persoane, majoritatea nevaccinate, 68 din 86.

”Nu avem niciun copil internat la terapie intensivă”, a precizat Rafila.

”Opinia noastră este că această creștere va mai dura încă 4-5 săptămâni, până la jumătatea lunii august, după care se va stabiliza”, a mai spus ministrul Sănătății.

Într-o intervenție televizată de ieri, Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a afirmat că doza a patra de vaccin ar trebui administrată în toamnă, în cazul în care serul pentru imunizarea anti-Covid va avea o nouă variantă, eficientă împotriva tipului de tulpină Omicron care circulă accelerat în această perioadă.

„Sunt persoane care mă întreabă dacă are rost să-şi facă şi doza a patra acum. Eu i-am sfătuit să îşi facă în toamnă, dacă apare o nouă variantă a vaccinului”, a afirmat ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, duminică, la Prima Tv, potrivit News.ro.
„Este clar că vaccinul care a fost într-adevăr în primul an de utilizare a fost eficient, a oprit transmiterea, viaţa a reintrat în normal. Deci există nişte câştiguri mari, evidente ale vaccinării. Asta nu înseamnă că în momentul de faţă, când el nu mai este eficient, trebuie să spunem că este eficient. Eu nu pot să mint şi n-am niciun fel de motiv. Lucrul ăsta nu favorizează vaccinarea”, a argumentat ministrul.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.