fbpx

SUA: Elevii au înregistrat regrese istorice la matematică și lectură, în urma pandemiei

Photo 71526884 © Monkey Business Images | Dreamstime.com

Elevii din Statele Unite au înregistrat regrese istorice în procesul de învăţare după ce rezultatele la matematică și la lectură au scăzut până la cele mai joase niveluri de dinainte de pandemia de COVID-19, potrivit rezultatelor unor examene naţionale publicate luni, cea mai recentă dovadă a efectelor negative pe care închiderea şcolilor l-a avut asupra şcolarilor, informează agenția Reuters, citată de AGERPRES.

Notele la matematică au înregistrat cea mai mare scădere din istoria acestor testări, o tendinţă consecventă în cele mai multe dintre statele americane, precum şi în aproape toate grupurile demografice, potrivit Evaluării naţionale a progresului educaţional (NAEP) supranumită ”carnetul de note al ţării”.

Testele au fost date de eşantioane reprezentative la nivel naţional alcătuite din elevi în clasa a patra şi a opta în perioada ianuarie-martie 2022.

Punctajul la lectură a scăzut în cele mai multe dintre jurisdicţii, deşi nu la fel de dramatic ca în cazul matematicii. Punctajele de competenţă la matematică pentru elevii de clasa a opta au scăzut cu şapte puncte procentuale în comparaţie cu 2019, potrivit rezultatelor. Competenţa la lectură a scăzut cu două puncte.

Acest test este considerat prima evaluare cuprinzătoare la nivel naţional a performanţelor elevilor de la debutul pandemiei. Studii anterioare au documentat regrese similare la lectură şi matematică după ce liderii politici şi districtele şcolare au înlocuit şcoala cu prezenţă fizică prin învăţământul online la distanţă.

Printre elevii care au învăţat de acasă în anul şcolar 2020-2021, cei care au înregistrat perfomanţe şcolare ridicate au avut acces mai frecvent la computer, un spaţiu de lucru liniştit şi asistenţă suplimentară din partea profesorilor, a precizat NAEP.

Sursă foto: https://www.dreamstime.com/stock-photo-teacher-group-elementary-school-kids-bus-stop-image71526884

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.