fbpx

SUA: Aproape 100.000 de copii, pozitivi la testul COVID-19, în ultimele două săptămâni din iulie

Aproape 100.000 de copii au fost confirmați pozitiv la testul COVID-19 în ultimele două săptămâni ale lunii iulie, în SUA. Cifrele arată o creștere de 40% a numărului de cazuri la copii, care totalizează 338.982, potrivit unui nou raport, citat de NBC News.
Analiza, realizată de Academia Americană de Pediatrie și Asociația Spitalelor de Copii, a evidențiat o creștere cu 40% a cazurilor de COVID-19 la copii între 16 iulie și 30 iulie.
Cercetarea cuprinde 49 de state, New York City, Puerto Rico și Guam. Copiii reprezintă între 3% și 11% din testele totale pozitivate.
Nu toate statele au raportat spitalizări ale copiilor, dar, în cele care au făcut acest lucru, copiii au constituit 0,6% până la 3,7%.
Statele cuprinse în cercetare au folosit diferite definiții ale „copilului”, unii spunând că un copil este orice persoană cu vârsta de până la 14 ani, iar alții incluzând chiar și persoane de 24 de ani.
New York nu a furnizat defalcarea pe categorii de vârstă a tuturor cazurilor.
În total, raportul a spus că 338.982 de copii au fost contaminați cu virusul în Statele Unite, iar jumătate din statele din SUA au raportat peste 5.000 de cazuri confirmate la copii.
Analiza vine în condițiile în care SUA a depășit cinci milioane de cazuri, iar elevii s-au întors la școală în unele state, unele dintre ele fiind deja nevoite să închidă din nou școlile din cauza focarelor de COVID-19.
Cum afectează virusul copiii încă nu este pe deplin înțeles, dar cercetările apărute în Regatul Unit al Marii Britanii au arătat că există uneori o legătură între coronavirus și „efectele neurologice semnificative” la creierul tânăr. Un studiu efectuat în iulie în Chicago a arătat că copiii sub cinci ani pot transporta în nas o cantitate de virus la fel de mare ca și copiii mai mari și adulții.