fbpx

Studentul care a dat în judecată Universitatea din București: ”Ministerul Educației îmi dă dreptate”

Andrei Nicolae Popa, studentul la Drept care a anunțat că dă în judecată Universitatea din București, susține că Ministerul Educației îi dă dreptate în chestiunea majorării taxelor:

#UniversitatePersecutatadeMinister

Ministerul Educației îmi dă dreptate în problema majorării ilegale a taxelor la Universitatea din București!!!

Am promis că vă țin la curent cu evoluția dosarului. Astăzi am o veste extraordinară pentru studenți.

Ministerul Educației și Cercetării, la pct. 5 din adresa nr. 9364M/20.07.2020 pe care mi-a trimis-o urmare a unei cereri formulate de mine in temeiul legii 544/2001, susține că, ”în ceea ce privește includerea unei clauze cu privire la indexarea taxei universitare cu rata inflație în cadrul unui contract în curs de executare, apreciem că această clauză încalcă dispozițiile art. 141, teza a II-a, din Legea educației naționale nr. 1/2011”.

Astfel, Ministerul Educației și Cercetării, în calitate de autoritate publică în domeniul educației, suștine că INDEXAREA taxelor cu rata inflației pentru studenții aflați în executarea contractelor de studii este NELEGALĂ!!!

O rog din suflet pe doamna ministru Monica Cristina Anisie să susţină această poziție și în instanța de contencios administrativ, în dosarul în care am dat în judecată Universitatea din București. Împreună, putem face dreptate pentru toți studenții!

Deja am pus la dispoziția Ministerului toate datele din dosar și le-am cerut să formuleze cerere de intervenție accesorie în favorea mea și a tuturor studenților vătămaţi de această măsură nelegală!

Ministerul Educației are datoria să apere principiul legalității și respectarea drepturilor studenților, elemente care trebuie să guverneze rapoturile juridice educaționale.

Am aflat că UB nu este singura universitate care a indexat taxele studenților. Ministrul este dator în continure să-și exercite autoritatea asupra universităților pentru nerespectarea principiului răspunderii publice.

Studenții au drepturi. Nu renunțăm! Nu cedăm!”, a scris studentul pe Facebook.