fbpx

Studenții UB cuceresc aurul la Concursul Internațional de Matematică, pentru al cincilea an consecutiv

Universitatea București a cucerit aurul pentru al cincilea an consecutiv la Concursul Internațional de Matematică pentru Studenți – SEEMOUS, care s-a desfășurat la Struga, în Macedonia de Nord, în perioada 7-12 martie 2023. Cel mai mare punctaj din competiție a fost obținut de un student al FMI, anunță universitatea.

Studenții Facultății de Matematică și Informatică a Universității din București au obținut rezultate de excepție în cadrul celei de-a XVII-a ediții a South Eastern European Mathematical Competition for University Students – SEEMOUS 2023.

Universitatea din București a fost reprezentată la concurs de trei studenți ai Facultății de Matematică și Informatică. Toți cei trei studenți au cucerit podiumul competiției SEEMOUS: aur – Mario-Cosmin Drăguț și Octavian-Ionut Joița, și argint – Divia-Petra Negoescu. Remarcabilă este performanța studentului Mario-Cosmin Drăguț, care a obținut cel mai mare punctaj din concurs. Cei trei premianții sunt studenți în anul I la specializarea Matematică.

Echipa a fost coordonată de Dan Dumitrescu, fost medaliat la această competiție, actualmente masterand în anul I la programul Probabilități și Statistică în Finanțe și Științe din cadrul FMI. La pregătirea lotului a contribuit și Andrei Bâra, de asemenea, fost medaliat la SEEMOUS, masterand în anul II la programul de master Matematică Didactică al FMI.

Organizată sub patronajul Mathematical Society of South Eastern Europe, a Uniunii Matematicienilor din Macedonia și a Facultății de Științe Naturale și Matematică din cadrul Universității din Skopje, ediția din 2023 a Concursului Internațional de Matematică pentru Studenți a avut loc în Struga, Macedonia de Nord, în perioada 7-12 martie 2023.

Studenții UB au urcat pe podiumul competiției și la edițiile din ultimii cinci ani: aur în 2018, aur în 2019, aur în 2020, aur în 2022 și aur și în 2023.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.