fbpx

StiriEdu.ro: Elevii cu temperatura mai mare de 37,3 grade Celsius vor da examen în săli speciale

Secretarul de stat în învățământul preuniversitar, Luminița Barcari, a declarat pentru StiriEdu.ro că Ministerul Educației lucrează la o procedură prin care să fie prevazut clar ce se întâmplă cu elevii care vor avea temperatura mai mare de 37.3 grade Celsius la examene. Aceștia  vor fi puși într-o sală specială, astfel încât să nu rateze examenul.

”Noi acum lucrăm la o procedură, pentru că am cerut punctul de vedere al Ministerului Sănătății. Vrem să avem o procedură bine fundamentată despre ce facem cu copiii care au o temperatură mai mare de 37,3 grade Celsius, să fie într-o sală specială, în funcție de ce ne recomandă și Ministerul Sănătății. Adică niciun copil să nu fie discriminat și să poată susține examenul. Facem niște săli speciale în care ei să susțină evaluarea. În altă sală decât restul copiilor, astfel încât să nu se simtă ceilalți în pericol”, a spus Luminița Barcari pentru ȘtiriEdu.ro.

CONTEXT

”Nu există nici măcar teoretic varianta anulării examenelor”, a declarat Monica Anisie, ministrul Educației, în exclusivitate pentru Educație Privată.

Declarația completă a ministrului:

”Nu există nici măcar teoretic varianta anulării examenelor, cum de altfel nu a existat vreodată o intenție de inghețare a anului școlar. La momentul acesta, nu există niciun motiv să ne gândim la așa ceva. Ministerul Educației Naționale pregătește, împreună cu Ministerul Sănătății, procedurile specifice pentru prevenirea și combaterea îmbolnăvirilor, pe bazxa ordinului comun care a fost deja emis.

Metodologiile sunt aprobate și publicate în Monitorul Oficial. Inspectoratele Școlare Județene și conducerile unităților de învățământ se pregătesc pentru redeschiderea școlilor. Inspectoratele colaborează cu Direcțiile de Sănătate Publică, pentru ca în fiecare unitate de învățământ să exiiste câte un cadru medical care va asigura permanența și triajul epidemiologic. Foarte multe unități de învățământ sunt deja pregătite și au luat măsurile necesare. Ministerul Educației și Cercetării se află în plină procedură de achiziție a măștilor. Am reluat procedura, în așa fel încât să fie totul pregătit la timp.  Copiii trebuie să respecte măsurile de prevenție.”

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.