fbpx

Teodorovici: ”Nu cumva ar fi corect ca studenţii un număr de ani de zile să lucreze în România după terminarea facultăţii?”

Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, a reluat ideea ca statul să-i oblige pe absolvenții de facultate să muncească în România câțiva ani, după terminarea studiilor.

Teodorovici a declarat că urmează să aibă loc o discuţie transparentă privind facilităţile pe transport acordate studenţilor şi că aceştia ar trebui întrebaţi dacă nu ar fi corect ca după terminarea facultăţii să rămână să lucreze un număr de ani în România, relatează Agerpres.

„Săptămâna aceasta o să fie o discuţie. Eu am propus să fie o discuţie transparentă, ca oamenii să vadă exact ce se discută. (…) De ce nu întrebăm şi discutăm cu studenţii: continuăm să sprijinim această zonă, dar, după terminarea facultăţii, nu cumva ar fi corect, din toate punctele de vedere, ca studenţii un număr de ani de zile să lucreze în România după terminarea facultăţii?”, a spus ministrul finanțelor, la Antena 3.

El a explicat că „nicăieri în Europa nu este o astfel de formă. Nu. Statul român investeşte foarte mult în studenţi, dar după aceea marea lor parte se duc… (să muncească în afara ţării n.r.). Se dau acele credite, împrumuturi pe termen lung pentru studenţi. Şi poate ar trebui să punem asta în balanţă, nu cumva ar trebui ca după terminarea studiilor, statul, investind în tine, în facilităţi pe transport, în şcoală …Şi poate găsim scheme de finanţare să încurajăm studenţii să şi facă ce au de făcut şi mai bine”, a afirmat Eugen Teodorovici.

Postul de televiziune Digi 24 amintește că la sfârșitul anului trecut, ministrul finanțelor, Eugen Teodorovici, a stârnit un val de polemici după ce a declarat că ar vrea ca românii care lucrează în străinătate să aibă un singur permis de muncă, valabil pentru o perioadă limitată, iar după aceea să își caute de lucru în altă țară.