fbpx

Dan Barna (USR), despre ideea de a-i obliga pe tineri să muncească în România: ”Plecăm în galop spre Evul Mediu”

Președintele USR, Dan Barna, a criticat, la postul de televiziune Digi 24 ideea ministrului Finanțelor de a-i obliga pe absolvenți să lucreze câțiva ani în România după terminarea facultății.

”Teodorovici încearcă să promoveze legarea de glie a tinerilor. Într-o lume care devine globală, din ce în ce mai modernă și deschisă, ideea că ai putea să le spui tinerilor să rămână aici, să le impui o obligație, arată cât de limitați suntem și cum am rămas cu niște politicieni de tip medieval. E aberant. Suntem ridicoli, continuăm să ne facem de râs. Echipa ”înnoitoare” din PSD cu doamna Dăncilă și echipa dânsei… cu astfel de exemple plecăm în galop spre Evul Mediu”, a spus Barna.

El a adăugat că o astfel de idee este asemănătoare cu practica medievală a legării de glie.

Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, a reluat, duminică seară, ideea ca statul să-i oblige pe absolvenții de facultate să muncească în România câțiva ani, după terminarea studiilor.

Teodorovici a declarat că urmează să aibă loc o discuţie transparentă privind facilităţile pe transport acordate studenţilor şi că aceştia ar trebui întrebaţi dacă nu ar fi corect ca după terminarea facultăţii să rămână să lucreze un număr de ani în România, relatează Agerpres.

 „Săptămâna aceasta o să fie o discuţie. Eu am propus să fie o discuţie transparentă, ca oamenii să vadă exact ce se discută. (…) De ce nu întrebăm şi discutăm cu studenţii: continuăm să sprijinim această zonă, dar, după terminarea facultăţii, nu cumva ar fi corect, din toate punctele de vedere, ca studenţii un număr de ani de zile să lucreze în România după terminarea facultăţii?”, a spus ministrul finanțelor, la Antena 3.