fbpx

Studiu social: Munca de acasă le-a oferit introverților șansa de a străluci

Sursa Foto= The Guardian

Munca la distanță le-a oferit angajaților liniștiti” șansa de a se remarca cu adevărat, subliniază BBC. 

Tranziția cu munca la distanță, în anul 2020 a fost bruscă pentru toată lumea, unii s-au trezit înflorind mai mult decât alții – în multe cazuri, datorită tipului lor de personalitate. Mulți lucrători introvertiți au găsit ideal să lucreze într-un mediu fără distragerea atenției. Nevoile clienților s-au schimbat, de asemenea, în moduri care au beneficiat de competențele introvertiților, în timp ce comunicarea virtuală le-a oferit mai multe oportunități de a-și împărtăși gândurile. Pentru „lucrătorii silențioși” munca la distanță  nu le-a oferit doar mai multă vizibilitate,  ci și o oportunitate de a combina acea energie suplimentară cu noi moduri de lucru – să inoveze și să fie apreciați.

Într-un interviu recent realizat de BloombergPatty McCord, fostul șef al resurselor umane la Netflix, a declarat că managerii au început să fie conștienți de abilitățile angajaților care nu primeau atenția înainte, prin intermediul muncii de acasă.. Ea a făcut referire la un director executiv la o companie Fortune 100 care avea o „serie de abilități” pe care a folosit-o cândva pentru a identifica un mare agent de vânzări: „capabil să controleze o cameră, multă energie și carismă, încrezător, blablabla. Totul s-a răsturnat complet pe timpul pandemiei ”, a spus McCord. Dintr-o dată, cei mai buni angajați ai acelei companii au fost „cei liniștiți care ar primi un apel cu un client și ar asculta”. 

Neuroștiința vine cu câteva răspunsuri. Studiile arată că extroverții sunt mai puțin sensibili la dopamină , prin urmare, necesită multă stimulare pentru a fi suficient de energizați. Introverții sunt mult mai sensibili la substanțele chimice ale creierului, iar supra-stimularea poate deveni rapid obositoare. 

Odată cu întoarcerea la birou – și toată stimularea sa costisitoare – Patty este optimist că lecțiile învățate din munca la distanță vor face ca liderii și locurile de muncă să fie mai potrivite pentru introvertiți. Definiția „angajatului vedetă”, spune el, s-a schimbat. „În mod tradițional, am considera cum că „ implicarea ” înseamnă  „a vorbi,” spune el. „Cred că am aflat că anume contribuția poate lua mai multe forme și nu este neapărat vorba despre persoana care vorbește cel mai mult.” Există tactici pe care liderii le pot folosi pentru a se asigura că angajații mai introvertiți pot continua să contribuie, chiar dacă echipa trece înapoi la munca personală. Soluțiile simple, cum ar fi organizarea de sesiuni de brainstorming sau discuții în grupuri mici înainte de discuții cu grupul complet, pot fi variante salvatoare, relatează fostul manager.