fbpx

Greta Thunberg s-a vaccinat împotriva Covid: „Nu ezitaţi să vă vaccinaţi. Vaccinul salvează vieţi”

Sursa foto= Facebbok Greta Thunberg

Activista suedeză pentru mediu Greta Thunberg s-a vaccinat anti-Covid şi a denunţat distribuirea inegală a vaccinurilor în lume. Ea a făcut un apel la vaccinare, subliniind că vaccinul salvează vieţi, transmite News.ro.

Link-ul cu mesajul Gretei poate fi accesat aici:https://www.g4media.ro/greta-thunberg-s-a-vaccinat-impotriva-covid-19-nu-ezitati-sa-va-vaccinati-vaccinul-salveaza-vieti.html

În august 2018 a devenit o figură proeminentă pentru începerea primei greve școlare împotriva probelemor de mediu, în față clădirii parlamentului suedez.

„Am primit prima doză de vaccin anti-Covid. Sunt recunoscătoare şi privilegiată că trăiesc într-o parte a lumii în care pot fi deja vaccinată. Distribuirea vaccinurilor este extrem de inegală”, a scris Thunberg, în vârstă de 18 ani, pe Twitter.

Potrivit New York Times, 84 la sută din vaccinuri au fost administrate până în prezent în ţările cu venituri mari şi medii, în timp ce 0,3 la sută din doze au fost administrate în ţările cu venituri mici, a scris ea.

Ea a subliniat că „nimeni nu este în siguranţă până când toată lumea nu este în siguranţă”. „Dar când ai ocazia de a te vaccina, nu ezita. Salvează vieţi”, a mai spus ea. Pentru mulți activiști, ea a devenit un fel de imagine-simbol, acest aspect oferindu-i o vizibilitate sporita în mediul onlne.  Aceasta are 5 milioane de urmăritori pe Twitter și peste 3 milioane pe Facebook.