fbpx

Nelu Tătaru, despre deschiderea școlilor: ”La sfârșitul lunii august vom spune ce putem face în 15 septembrie”

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, la Digi 24, că o decizie cu privire la forma în care va începe anul școlar va fi luată abia la sfârșitul lunii august, în funcție de evoluția situației epidemiologice.

”Noi adaptăm evoluția din apropierea anului școlar, să spunem sfârșitul lunii august, și vom spune ce putem face în 15 septembrie sau cum suntem. Pregătim așadar tot ce înseamnă măsuri”, a spus Nelu Tătaru, invitat într-o emisiune a postului de televiziune citat.

”Am spus încă de la început, vom gestiona perioada de vară, vom evalua fiecare etapă, iar în apropierea lunii septembrie vom vedea și cum prognozăm o următoare perioadă, inclusiv începutul anului școlar.

De o săptămână jumătate, sub coordonarea vicepremierului Raluca Turcan este o comisie mixtă – Ministerul Sănătății, Ministerul Educației, anumite direcții, care pregătesc reînceperea anului școlar. Avem scenarii, de la cele mai sumbre, până la cele mai bune”, a adăugat ministrul Sănătății.

El a mai spus că speră să nu existe o creștere exponențială a cazurilor, avertizând că în lipsa pârghiilor, transmisia comunitară a virusului se va accentua. În prezent, a arătat ministrul, suntem cam la nivelul săptămânilor 2-3 din luna aprilie, într-o a doua cocoașă a primului val de infectări. „Ne-am bucurat prea devreme”, crede ministrul sănătății, accentuând că ar putea fi amânate în continuare noi măsuri de relaxare.

„Recomand păstrarea izolării pentru cei pozitivi, chiar dacă nu mai este obligatoriu. Portul măştii în contactul cu familia acestei persoane, regulile de igienă, grija în spaţiile comune”, a spus Nelu Tătaru.

Ministerul Educației a înființat, de asemenea, un grup de lucru care analizează diferite variante în care poate fi organizată deschiderea anului școlar și continuarea cursurilor, după data de 16 septembrie.