fbpx

Gabriela Firea: „Sub nicio formă nu aș fi de acord cu reînceperea cursurilor! Copii cu masca de protecție la școală mi se pare o imagine dureroasă”

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, afirmă, într-o postare pe Facebook, că redeschiderea școlilor după data de 15 mai i se pare o idee periculoasă.

Postarea Gabrielei Firea, integral:

Copii cu masca de protectie la scoala mi se pare o imagine dureroasa. Sfasietoare. Iar pentru elevii din clasele mici, aproape imposibil. Sunt foarte activi, nerabdatori, alearga, se misca…e normal! De aceea sunt copii!

Am spus si ieri, si aseara, la TV, ca nu vad ca pe o solutie buna redeschiderea gradinitelor si a scolilor dupa 15 mai. Este, inca, foarte periculos! Virusul e printre noi! Din ce in ce mai agresiv!

Copiii, prin natura lor, nu vor putea respecta cu strictele masurile sanitare si de distantare sociala. Se vor contamina, vor face forme usoare (Slava Domnului!) dar vor transmite coronavirusul cadrelor didactice si parintilor, bunicilor. Va fi o nenorocire! Vor fi mii de imbolnaviri!

Una este ca un copil sa poarte o ora-doua masca de protectie, supravegheat de parinti, pentru a se putea deplasa in siguranta si este cu totul diferit sa fie nevoit sa o poarte 4-5 ore, chiar mai mult, la cursuri.

Statistica noastra relativ sub control, pentru ca se testeaza infim, va fi data peste cap. Atunci sa vedem cum va fi gestionata o criza majora!

Ne-a ferit Cerul pana acum! Si nu e vorba de statistici! Ci de viata oamenilor! Haideti sa nu stricam tot ce am obtinut cu eforturi imense pana acum.

Sa protejam in continuare copiii, seniorii, bolnavii cronici!

Se pot gasi solutii pentru incheierea anului scolar, inclusiv pentru clasele terminale. Avem atatia profesori buni care pot contribui cu idei valoroase!

Concluzionand : sub nicio forma nu as fi de acord cu reinceperea cursurilor!

Am fost prima care a cerut inchiderea scolilor pentru protejarea copiilor, a cadrelor didactice, a familiilor! Si ce-am mai fost certata si pusa la zid in public! Sunt ultima care voi cere redeschiderea scolilor pe 15 mai.

Dar, cu toata taria, cred ca ne trebuie urgent un plan serios pentru relansarea treptata a economiei. Nu vom mai putea rezista mult timp cu motoarele economiei incetinite. Aici sa ne concentram mai bine si sa privim cu respect spre tarile civilizate, de unde putem prelua modele de bune practici.

CONTEXT

Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat, miercuri seară, la Digi 24, după întâlnirea cu președintele Klaus Iohannis, că specialiștii ministerului iau în calcul mai multe variante, inclusiv pe cea a revenirii la cursuri doar a elevilor din anii terminali.

“În cadrul ministerului, specialiștii au luat în calcul mai multe variante, inclusiv redeschiderea doar pentru anii terminali”, a mai spus Monica Anisie. 

“A fost o întâlnire de lucru și am prezentat ce se întâmplă în statele membre UE. Am adus în discuție și modalitatea în care am putea reveni în curând la cursuri”, a spus Anisie.

“Fac o precizare: trebuie să ne întâlnim, întâi de toate, la siguranța și sănătatea copiilor noștri. Trebuie să luăm toate măsurtile în așa fel încât elevii să fie în siguranță. Această redeschidere a cursurilor trebuie să fie una prudentă, controlată, treptată și în condiții de mare siguranță pentru elevi și profesori. Nu cumva ca prezența elevilor la cursuri să înrăutățească situația îmbolnăvirilor cu COVID”, a adăugat ministrul.