fbpx

Ministrul Educației vrea ca și elevii din clasa întâi să poată rămâne repetenți

Sursă imagine: realitatea.net

Într-o emisiune difuzată la postul de televiziune Digi 24, ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a declarat că intenționează să schimbe prevederile legale potrivit cărora elevii din primele clase nu pot fi lăsați repetenți.

„Din păcate este o prevedere legală. Până în clasa a III-a nu îi poate lăsa repetenţi, dar eu cred că trebuie să revenim asupra acestui lucru, pentru că iată unde suntem: ajungem la clasa a VIII-a şi atunci constatăm că nu ştiu să scrie bine, să calculeze şi 36% nu sunt în stare să ia 5 la evaluarea de la clasa aa VIII-a. Obiectivele trebuie să le stabilim prin lege şi fişa postului profesorului”, a declarat ministrul Educaţiei.

Întrebată dacă acest obiectiv, de a nu lăsa repetent un copil de clasa I, este o greşeală, Andronescu a răspuns: „Categoric. (…) Te străduieşti mai mult să-l înveţi ce trebuie să-l înveţi”.

Ministrul Ecaterina Andronescu a anunțat, în luna decembrie, că urmează să vină cu propriul proiect în domeniul Educației.

”Eu vreau să lansez un draft de lege probabil spre sfârşitul lunii ianuarie ca să fie în dezbatere din ianuarie până în martie şi sigur, vreau să discut cu toată lumea: cu grupurile parlamentare, cu profesorii, cu părinţii, cu toată lumea”, a declarat Andronescu, citată de AGERPRES.

Potrivit ministrului, „România Educată este un program pe care preşedintele l-a lansat, cred că trebuie citit şi ce este bun, mers mai departe. Nu vreau să dezvolt situaţii conflictuale. Şcoala are nevoie de înţelegerea tuturor, de aceea, când am spus că i-aş îmbrăţişa pe toţi profesorii, am spus-o figurativ, dar cu profunzimea celui care ştie că fără profesori nu poţi să faci nimic care să amelioreze situţia şcolii româneşti”.

Ea a adăugat că o să caracterizeze raportul atunci când îl va parcurge va uita cu atenţie.