fbpx

Ministrul Educației: ”Nu există o decizie cu privire la deschiderea unor creșe sau unități after-school în timpul verii”

Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat, la Digi 24, că în acest moment nu există o decizie finală cu privire la deschiderea unor creșe și unități after-school, în perioada verii.

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru, a declarat, în urmă cu câteva zile, că Guvernul va analiza, în luna mai, posibilitatea ca instituțiile de tip after-school și creșele să poată funcționa vara aceasta, respectând normele de siguranță sanitară aflate în vigoare.

”Creșele se află doar în coordonarea metodologică a ministerului. Cele mai multe dintre ele se află în subordinea autorităților publice locale.Din punctul meu de vedere trebuie să ne gândim la sănătatea și siguranța copiilor. O asemenea măsură ar trebui să fie luată atunci când medicii spun că nu mai e niciun pericol”, a spus Anisie.

”Săptămâna care vine ministerul va veni cu un plan de măsuri prenttu elevii din mediile dezavantajate. Ne vom concentra și supra pregătirii profesorilor.  Chiar ministrul sănătății spunea astăzi că ar putea să fie un al doilea val al pandemiei și trebuie să fim pregătiți”, a mai spus ministrul Educației,

Ce declara Violeta Alexandru, în urmă cu câteva zile

”Cred că trebuie găsită o soluţie, cu respectarea regulilor de prevenţie, în aceeaşi logică (pe modelul respectării distanţării sociale la terase şi restaurante, n.r.) mă gândesc şi pentru cei care pot să desfăşoare, într-o altă organizare, activităţi pe durata verii pentru un număr limitat de copii, pentru grupe mici de copii, deci probabil că şi aici trebuie găsite nişte soluţii care să asigure toate măsurile de protecţie pentru copii”, a spus Violeta Alexandru, precizând că nu există o decizie concretă în sensul acesta.

„Cu privire la familiile care nu au cu cine să-şi lase copiii în perioada următoare, ne punem problema prelungirii cadrului legal prin care să continuăm acordarea de sprijin în baza legii care acoperă 75% din salariu pentru părintele care optează să stea acasă pentru a-şi îngriji copilul pe perioada suspendării activităţii la şcoală. Conform reglementărilor legate de decretul preşedintelui, această prevedere se opreşte pe (15 mai, n.r.). Am avut o discuţie astăzi, urmând să luăm o decizie, probabil că o vom prelungi până pe 12 iunie, până când se intră  în vacanţă”, a mai declarat Violeta Alexandru