fbpx

Monica Anisie: Aproximativ 250.000 de elevi nu au acces la tehnologie

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat, la Digi 24, că, din datele ministerului, aproximativ 250.000 de elevi nu au acces la tot ce înseamnă tehnologie necesară cursurilor online.

”Săptămâna care vine ministerul va veni cu un plan de măsuri prentru elevii din mediile dezavantajate. Ne vom concentra și supra pregătirii profesorilor.  Chiar ministrul sănătății spunea astăzi că ar putea să fie un al doilea val al pandemiei și trebuie să fim pregătiți”, a mai spus ministrul Educației. 

”Îi asigur pe toți elevii că ei sunt în centrul atenției mele”, a mai spus Anisie.

În România, la începutul anului școlar 2019-2020 erau înscriși în sistemul școlar preuniversitar aproximativ 2,8 milioane de elevi.

 

CONTEXT

”Trebuie să fim pregătiți ca în toamnă să desfăîșurăm un învățământ online”, a declarat, în urmă cu câteva zile, ministrul Educației, Monica Anisie, la Digi 24. Ea a precizat că obiectivul ministerului este să asigure tablete și laptopuri pentru toți elevii, până în toamnă.

Ministrul a precizat că decizia privind deschiderea unităților de învîțământ în toamnă va fi luată în funcție de situația epidemiologică de la momentul respectiv.

”Noi nu vorbim decât despre ceea ce specialiștii au adus în spațiul public ca subierct de discuție. Toți specialiștii vorbesc despre un al doilea val. Deci noi trebuire să fim pregătiți”, a mai spus ministrul.

Monica Anisie a adăugat; ”În cadrtul MEC sunt diverse momente în care ne gândim cum ar trebui să facem lucrurile să funcționeze mai bine. Săptămâna viityoare vom veni cu un plan de măsuri.”

”Nu mi-a plăcut niciodată să dau vina pe greau amoștenire. Dar ce s-a întâmplat în toți acești ani? Au fost multe proiecte despre digitalizare și pregătirea profesorilor și nu au fost duse la capăt”, a mai spus Anisie, referindu-se la problemele legate de accesul elevilor la tehnologie.

acces