fbpx

Ludovic Orban, despre salariile profesorilor: ”Mă mir că PSD nu a prevăzut o creștere pe 100 de ani ca să mai ciupească niște voturi”

Premierul Ludovic Orban a comentat, astăzi, alocările bugetare pentru Educație, referindu-se la creșterile de salarii prevăzute pentru cadrele didactice.

“Am cuprins banii. Și așa, acuma vă spun sincer, sistemul ăsta de a crește salariile un sfert, un sfert, un sfert pe 4 ani de zile… mă mir că PSD nu a prevăzut o creștere a salariilor pe 100 de ani ca să mai ciupească niște voturi. Nu mi se pare normală. Deja salariile în sectorul public sunt mai mari decât salariile în sectorul privat și cred că toți angajații din sectorul public înțeleg că totuși există o limită a bunului simț și că cererile revendicative nu pot să depășească această limită a bunului simț, cu atât mai mult cu cât pe lângă salariile brute există o mulțime de alte sporuri, se adaugă indemnizația de hrană, se adaugă voucherele de vacanță, care sunt sume care se duc în veniturile angajaților din sistemul public, venituri pe care angajații din sectorul privat nu le au”, a spus Orban, citat de G4Media.ro.

Postul de televiziune Digi 24 a anunțat, ieri, în exclusivitate, că Ministerul Educației se numără printre cele care vor beneficia de o creștere de alocări bugetare în 2020 față de 2019. Potrivit sursei citate, bugetul Ministerului va fi anul următor de 30,54 de miliarde de lei.

Bugetul Ministerului Educației pentru 2019, înainte de rectificările bugetare, a fost de 29.4 miliarde de lei.