fbpx

Klaus Iohannis: ”Cei care conduc instituțional destinele Educației se pricep ca la meteo”

”Știți bancul acela? La Educație, agricultură și meteo toată lumea se pricepe. Doar că cei care conduc instituțional destinele educației se pricep ca la meteo”, a declarat, sâmbătă, președintele Klaus Iohannis, la Forumul Educației, care a avut loc la Iași.

De asemenea, șeful statului s-a arătat nemulțumit de interesul partidelor față de proiectul România Educată: ”PNL a răspuns foarte bine, iată, avem grup de inițiativă și sunt foarte bucuros că s-a preluat realmente conceptul și metoda proiectului România Educată. La PSD este puțin altfel. Și ei spun că vor educație, doar că nu au definit încă ce fel de educație și ne culcăm seara cu o metodologie sau abordare și ne trezim dimineața cu o cu totul alta, făcută de ministru sau altcineva pe picior. Alte partide sunt modic interesate de temă.”

”Majoritatea dascălilor sunt supărați că merg la școală și acolo li se cer tot felul de prostii. Deci sistemul, din interior, trebuie organizat. Niciunui dascăl nu-i place să meargă la școală și să aibă impresia că sistemul își bate joc de el. Vrea un sistem care-l ajută prin formare continuă, materiale didactice, posibilități. De exemplu, un profesor de fizică, cum am fost eu, se simte mai bine dacă merge la o școală unde există un laborator de fizică care mai are și altceva decât două sârme. Deci contează și dotarea”,a  mai spus președintele.