fbpx

Infirmiera și îngrijitoarea de la creșa din Năvodari acuzate că au agresat copii au fost concediate

Primarul Oraşului Năvodari a dispus vineri desfacerea disciplinară a contractului de muncă pentru două angajate ale unei creşe publice, acuzate de părinţi că au molestat doi copii aflaţi în îngrijire, se arată într-un comunicat de presă transmis de primărie și citat de AGERPRES.

„În data de 10 mai a.c., a fost finalizată cercetarea disciplinară prealabilă a angajatelor implicate în incidentul de la Creşa nr. 20 Năvodari, fiind stabilite următoarele măsuri: Danalia Iuliana, infirmieră, a fost sancţionată cu desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă. Totodată, îngrijitoarea Pricope Iuliana a fost sancţionată cu desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă, iar şefa centrului, Cvas Tamara, va fi sancţionată disciplinar cu avertisment scris”, se arată în comunicatul Primăriei Năvodari.

CONTEXT

Polițiștii constănțeni au început cercetările după ce două angajate de la o creșă din Năvodari sunt acuzate că au agresat fizic și verbal doi copii, în vârstă de doi ani și jumătate.

Părinții au aflat despre aceste fapte după ce unul dintre ei ar fi montat un dispozitiv audio, iar pe înregistrare se aude cum îngrijitoarele țipă la copii și le vorbesc urât. De asemenea, la un moment dat o îngrijitoare îi spune unui copil să se spele pe față cu apă din toaletă.

Potrivit reprezentanților Poliției Județene Constanta, două îngrijitoare de la o creșă din Năvodari sunt acuzate că, în 24 aprilie, au agresat fizic și verbal doi copii.

Mamele celor doi copii de la creșa respectivă au depus plângere la Poliție, iar oamenii legii au început cercetările pentru comiterea infracțiunii de purtare abuzivă.

Cotidianul Libertatea a publicat și fragmente din timpul înregistrării audio cu îngrijitoarele de la creșa din Năvodari

„Numai figuri ai în cap! Fir-ai a naibii de zăpăcită, în ce hal poate să alerge! Și umflatul ăsta se ia după ea”, se aude o îngrijitoare spunând pe fundal.

„Dă pe faţă cu apă din toaletă! Dacă te mai mişti de pe oliţă, te bag cu capul în ea! Să stai cu capul, nu cu fundul!”