fbpx

Încă un copil a murit de gripă în România. Avea patru ani

Un copil de patru ani a murit la Cluj din cauza gripei, anunță Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

Medicii anunță că victima nu a fost vaccinată antigripal și că avea şi alte probleme medicale.

Decesul s-a înregistrat miercuri, potrivit anunţului făcut vineri de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile. Potrivit medicilor de la Cluj, băiatul de 4 ani este din județul Sibiu. A ajuns la Pediatrie Cluj cu afecțiuni vechi, renale, cardiace și pulmonare, au precizat pentru Știri de Cluj sursele citate. 

Potrivit publicației citate, medicii de la Cluj i-au făcut testul rapid și au depistat și gripa.

Un copil în vârstă de 12 ani, din Capitală, a decedat, joi, din cauza gripei, anunță postul de televiziune Digi 24. Potrivit sursei citate, copilul nu avea alte afecțiuni și nu fusese vaccinat.

Tot în cursul acestei săptămâni, un copil de doi ani a decedat din aceeași cauză.

În cursul săptămânii trecute, Asociația Elevilor din București și Ilfov (AEBI), organizația reprezentativă a elevilor din Capitală și județul Ilfov, le-a solicitat tuturor primarilor din municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov să ia măsuri de îndată pentru ocrotirea sănătăţii elevilor.

”Considerăm că sănătatea elevilor ar trebui să fie o prioritate pentru toate insituţiile statului, dar din contră, legislaţia privind asigurarea normelor de igienă nu este respectată de către directorii unităţilor de învăţământ, care au datoria legală să solicite primăriei acordarea fondurilor necesare. Elevii trebuie să fie în siguranţă pe tot parcursul educaţional al acestora, de aceea nici un factor nu trebuie să le pună sănătatea în pericol.
Menţionăm faptul că această obligaţie este prevăzută în art.15 din ,,Normele de igienă privind unităţile pentru ocrotirea, educarea şi instruirea copiilor şi tinerilor’’, şi anume:
,,(3) Se vor asigura materialele necesare igienei personale la grupurile sanitare din unitate, corespunzător numărului de copii şi tineri (hârtie igienică, săpun, substanţe dezinfectante, mijloace de uscare a mâinilor după spălare).’’
De asemenea, articolul 1 prevede:
(1) În unităţile pentru ocrotirea, educarea şi instruirea copiilor şi tinerilor se vor asigura condiţiile de igienă necesare apărării, păstrării şi promovării stării de sănătate, dezvoltării fizice şi neuropsihice armonioase a acestora şi prevenirii apariţiei unor îmbolnăviri”, a afirmat AEBI, într-un comunicat de presă.

01/31/2020