fbpx

Senatul a votat legea prin care elevii trebuie să își demonstreze nevinovăția, dacă sunt reclamați de profesori

Senatul a votat în această seară, în calitate de Cameră decizională, Legea privind învestirea personalului didactic de predare, de conducere, de îndrumare şi de control cu exerciţiul autorităţii publice pe timpul şi în legatură cu îndeplinirea atribuţiilor de serviciu. Proiectul a fost inițiat de parlamentarul PSD Șerban Nicolae.

Dacă va fi promulgată de președintele României, legea va oferi cadrelor didactice un statut special, inclusiv în ceea ce privește reclamațiile pe care le depun, atunci când au diverse nemulțumiri. Astfel, la articolului 4, actul normativ prevede că „în cursul procedurii legale aplicabile, faptele sesizate, în scris, de personalul didactic, de conducere, de îndrumare și control, în exercitarea atribuțiilor specifice funcției, se bucura de prezumție relativă de veridicitate, până la proba contrară.”

Aurelia Ciobotaru, una dintre fondatoarele Grupului Civic Părinții cer schimbare, a criticat, pe pagina sa de Facebook, articolul în cauză:

”Adică copilul/elevul este vinovat până se demonstrează contrariul.

Se incalcă un principiu de drept, constituțional, care specifică clar: cel care afirmă trebuie să demonstreze. Mai spun de faptul că încalcă principiul: în fata oricărei instanțe copilul are prioritate?!

Dar nu e bai, suntem neamul care lasă oameni bolnavi în spital să zacă, apoi, dupa ce se moare se găseşte justificarea: s-a deteriorat starea. Păi da, după 16 ore de aşteptare ce credeai, că se apucă de balet!? Că va culege floricele pentru coroniță?!

Acum dăm verdict fără judecată. Aşa ne iubim copiii, că îi numim agresori din start! Instanțe fără nume, judecători fără competențe! Bravos națiune! Neam de traistă!
Ne-am sinucis cu legea asta. Cine ne îngroapă?! Va da cineva 2 lei pe noi?! Eu una nu aş da. Aşa popor nu merită nici măcar să fie mâncat de câini. Nu că ei ( câinii) ar tânji la asemenea carne, au prea multă onoare!”

Proiectul de lege adoptat de Senat, integral, AICI.