fbpx

Primele școli închise integral în București: cinci din cauza gripei, două din cauza lipsei de căldură

Primele școli din Capitală și-au suspendat temporar cursurile, integral, anunță Digi 24. Potrivit sursei citate, cinci dintre acestea au fost închise din cauza numărului de cazuri de gripă, iar alte două unități școlare au luat această măsură din motivul lipsei agentului termic.

În cursul acestei săptămâni, mai multe școli din București și din țară și-au oprit temporar activitatea, însă doar parțial, la clasele afectate cel mai mult de gripă.

Suspendarea parţială sau integrală a cursurilor în mai multe unităţi de învăţământ din ţară din cauza gripei afectează, în prezent, 5.530 de elevi, informează vineri Ministerul Educaţiei.

Potrivit sursei citate, această cifră nu reprezintă numărul copiilor bolnavi.

Sunt vizate unităţi şcolare din 8 judeţe şi municipiul Bucureşti.

* în judeţul Argeş sunt 3 unităţi de învăţământ închise integral şi o unitate de învăţământ închisă parţial
* în Bucureşti – 7 unităţi de învăţământ închise integral (5 – din cauza gripei, 2 ca urmare a lipsei căldurii) şi 49 închise parţial
* în judeţul Călăraşi – 2 unităţi de învăţământ închise parţial
* în judeţul Cluj – 2 închise parţial
* în judeţul Giurgiu – o unitate de învăţământ închisă integral şi una parţial
* în Iaşi – una închisă integral
* în Ilfov – 2 unităţi de învăţământ închise parţial
* în Olt – una închisă parţial
* în judeţul Suceava – o unitate şcolară închisă parţial.

Dr. Mihai Craiu: “Cel mai bun antiviral rămâne spălatul pe mâini”

“Cel mai bun antiviral rămâne spălatul pe mâini”, a declarat doctorul pediatru Mihai Craiu, la o emisiune difuzată de postul de radio Magic FM. În contextul înmulțirii cazurilor de gripă, acesta a vorbit despre un studiu american recent, conform căruia ducem mâinile la nas, la gură sau la ochi, în mod involuntar, de 23 de ori în decursul unei ore.

Potrivit doctorului Mihai Craiu, masca trebuie purtată de cei are strănută, tuşesc, pe cei sănătoşi nu îi apară masca foarte bine pentru că particulele virale sunt foarte mici. ”Ar trebui să ne bazăm pe vaccinuri”, susține doctorul Craiu.”

El a adăugat că ce se întâmplă acum este un decont pentru o sumă de inabilități anterioare, în sensul că nu s-a găsit de cumpărat cu ușurință vaccinul antigripal.