fbpx

Primele medalii de aur pentru România la Tokyo: Ancuța Bodnar și Simona Radiș

Canotoarele Ancuța Bodnar și Simona Radiș au câștigat primele medalii de aur pentru România la Jocurile Olimpice de la Tokyo, la proba de dublu vâsle 2000 de metri.

O altă performanță remarcabilă a reprezentanților României a avut loc în proba de patru rame fără cârmaci: echipa noastră a obținut medalia de argint. Componenții echipei au fost Mihăiță Țigănescu, Mugurel Semciuc, Ștefan Berariu și Cosmin Pascari.

În cursa pe care au terminat-o câștigătoare, Bodnar și Radiș au dominat autoritar încă de la început și au păstrat prima poziție pe tot parcursul acesteia.

La festivitatea de premiere, campioanele au primit medaliile de la Octavian Morariu, reprezentantul României în Comitetul Internațional Olimpic.

Ultima dată când România obținuse o medalie olimpică de aur la dublu vâsle a fost în 1984.

Ancuța Bodnar și Simona Radiș au parcurs cursa de 2.000 de metri în 6 minute 41 de secunde și 3 sutimi, scoțând cel mai bun timp în această probă la o olimpiadă, menționează Digi 24. Precedenta performanţă aparţinea Marii Britanii (6:44.33) şi fusese stabilită în 2012, la Londra.

Ancuța Bodnar și Simona Radiș au pornit ca mari favorite ale cursei, după ce se clasaseră pe primul loc și în calificări, și în semifinale. Româncele au confirmat și au dominat cursa, având un start bun și conducând detașat de la început. Fetele și-au păstrat ritmul infernal până la final, având un avans uriaș față de următoarele clasate: echipajele Noii Zeelande și respectiv Olandei.

Ancuța Bodnar și Simona Radiș au pornit ca mari favorite ale cursei, după ce se clasaseră pe primul loc și în calificări, și în semifinale. Româncele au confirmat și au dominat cursa, având un start bun și conducând detașat de la început. Fetele și-au păstrat ritmul infernal până la final, având un avans uriaș față de următoarele clasate: echipajele Noii Zeelande și respectiv Olandei.La festivitatea de premiere, campioanele au primit medaliile de la Octavian Morariu, reprezentantul României în Comitetul Internațional Olimpic.