fbpx

Ecaterina Andronescu: ”Niciodată nu am cerut un scaun!” Noua Lege a educației, amânată din nou

Sursă imagine: bugetul.ro

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a vorbit, astăzi, la o conferință de presă, despre zvonurile legate de posibila sa remaniere.

„Eu n-am vorbit despre acest lucru, a vorbit presa, sursele presei nu le comentez, dar putem să le punem într-o anumită categorie. (…) Nu cred că cineva este legat de vreun scaun, eu niciodată nu am cerut un scaun şi nici nu m-am legat de el, ca urmare trebuie să-mi îndeplinesc misiunea pe perioada cât sunt aici. Mâine, dacă nu mai sunt aici, nu am o problemă, am o meserie”, a spus Andronescu.

În legătură cu noua lege a educației, pe care o anunțase încă de anul trecut, Andronescu a spus că abia în toamnă aceasta va fi trimisă Parlamentului spre dezbatere şi aprobare.

„Este pregătită noua lege a educaţiei. Va avea trei legi, probabil că o vom numi Codul educaţiei: legea învăţământului preunivesitar, legea învăţământului universitar şi statutul personalului didactic. Probabil foarte curând, în următoarea perioadă de timp, o să o supunem dezbaterii publice, ca în toamnă să o trimitem în Parlament spre aprobare”, a afirmat ministrul.

Pe 8 decembrie 2018, imediat după numirea sa în funcția de ministru, Ecaterina Andronescu anunța că dorește să vină cu propriul proiect în domeniul Educației.

”Eu vreau să lansez un draft de lege probabil spre sfârşitul lunii ianuarie ca să fie în dezbatere din ianuarie până în martie şi sigur, vreau să discut cu toată lumea: cu grupurile parlamentare, cu profesorii, cu părinţii, cu toată lumea”, declara la vremea respectivă Andronescu, citată de AGERPRES.

În luna aprilie, Andronescu declara că că drafturile noilor legi ale învăţământului vor fi lansate după alegerile europarlamentare, pentru a „nu conturba campania”.