fbpx

Ecaterina Andronescu cedează la presiunea sindicatelor: în miez de noapte, a făcut alte planuri de școlarizare

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a retrimis planurile de școlarizare către inspectoratele școlare, cu cifre modificate pentru învățământul profesional și pentru învățământul teoretic, anunță Hotnews

”Am trimis anexele la planurile de școlarizare aseară, după ora 11. Am discutat eu personal cu fiecare dintre inspectorii școlari generali ca să știu, și să mă asigur, că nu forțăm nota dincolo de limita posibilului, dar în același timp ne asigurăm că nu ne batem joc de copiii ăștia”, a spus Ecaterina Andronescu, contactată de HotNews.

CONTEXT

FSLI a cerur, ieri, ministrului Educației să retragă de urgență ordinul privind planul de școlarizare 2019-2020.

”Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ cere ministrului Educației, doamna Ecaterina Andronescu, să retragă de urgență ordinul privind planul de școlarizare 2019-2020. Considerăm că, în acest moment, ministrul Educației face o eroare gravă, bulversând zeci de mii de elevi, care urmează să se înscrie la liceu sau școli profesionale, părinți și cadre didactice. În plus, sunt colegi de-ai noștri, din cadrul liceelor, afectați direct, pentru că vor fi obligați să intre în restrângere de activitate, ceea ce înseamnă că, cel puțin unii dintre ei, vor rămâne fără posturi”, afirmă FSLI, într-un comunicat de presă.

Potrivit acestuia, ordinul privind planul de școlarizare 2019-2020 emis în cursul zilei de ieri, 28.05.2019, de Ministerul Educației Naționale, prevede crearea a 57.000 de locuri la școlile profesionale, cu 26.000 de locuri în plus față de anul școlar în curs.

Potrivit comunicatului citat, ”în dispreț față de argumentele aduse de reprezentanții FSLI și față de avizele Comitetelor Locale de Dezvoltare a Parteneriatului Social (CLDPS) în care activează toți partenerii sociali implicați în dezvoltarea învățământului profesional și dual, doamna ministru Ecaterina Andronescu promovează un ordin cu cifre de școlarizare nerealiste și discriminatorii, obligând elevi cu medii sub 5 să meargă spre învățământul profesional și dual, condiție neprecizată de nici o metodologie, deci ilegală.”