fbpx

Coronavirus: Guvernul britanic se pregătește să emită certificate de vaccinare din septembrie

Guvernul britanic prevede emiterea de certificate de vaccinare anti-COVID-19 din septembrie, lucru care va facilita accesul în restaurante, diferite instituții culturale și spații pentru relaxare. Aceste documente ar ajuta la controlul noului val de Coronavirus, înștiințează publicația The Times.

Articolul complet poate fi citit pe site-ul : https://www.thetimes.co.uk/article/covid-passports-planned-in-time-for-englands-autumn-wave-hgg8wpggv

Guvernul este de părere că emiterea de astfel de documente îi va încuraja pe tineri să se vaccineze cu schema completă, având în vedere că cei nevaccinaţi sporesc numărul contagierilor cu varianta Delta, care predomină în prezent în Marea Britanie. Din 19 iulie vor fi ridicate ultimele restricţii, iar păstrarea distanţei fizice sau purtarea măştii sanitare vor deveni opţionale, deşi experţii şi opoziţia au cerut să fie menţinute în transportul public.

Guvernul estimează că în septembrie toţi cei de peste 18 ani vor fi vaccinaţi cu schema completă şi se vor putea emite astfel certificate de vaccinare, care în Marea Britanie au început să fie numite „paşapoarte de vaccinare”.

„La toamnă paşapoartele pot deveni un mijloc important, care ne va permite să menţinem economia deschisă”, a declarat ziarului o sursă de la Downing Street.

Până în prezent, 86,8 % din populaţia adultă a fost vaccinată cu prima doză, iar 65,3 % cu ambele doze de vaccin.

Potrivit cifrelor oficiale, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 35.707 noi contagieri în Marea Britanie şi 29 de decese asociate COVI-19, conform Agerpres. 

Guvernul britanic este de părere că emiterea de astfel de documente îi va încuraja pe tineri să se vaccineze cu schema completă, având în vedere că cei nevaccinaţi sporesc numărul contagierilor cu varianta Delta, care predomină în prezent în Marea Britanie. Din 19 iulie vor fi ridicate ultimele restricţii, iar păstrarea distanţei fizice sau purtarea măştii sanitare vor deveni opţionale, deşi experţii şi opoziţia au cerut să fie menţinute în transportul public.