fbpx

Cîmpeanu: Profesorii ale căror note au fost modificate cu 3 sau 4 puncte să nu mai evalueze niciodată. 52.874 de note schimbate, după contestațiile la Bacalaureat

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a declarat, astăzi, că profesorii ale căror note la Bacalaureat au fost modificate cu 3 sau 4 puncte ar trebui să nu mai poată evalua niciodată.

Cîmpeanu a precizat că anul acesta au existat 16 astfel de situații. Potrivit ministrului, 52.874 de note au fost modificate în urma contestațiilor la prima sesiune de Bacalaureat.

Am avut 56.000 de contestații, au fost modificate notele pentru aproape 53.000, peste două treimi au fost modificate în plus. Este vorba de 52.874 de note care au fost modificate în urma contestațiilor. Avem 16 situații în care notele au fost modificate cu între 3 și 4 puncte. Prima măsură e ca acești profesori să nu mai poată evalua niciodată. Atâta vreme cât subiectele au fost corect formulate și baremul corect construit, e inadmisibil să avem atât de mult subiectivism. Nu ne uităm la cele 90% diferențe mai mici de un punct, deși și acolo avem o problemă, dar ne uităm la toate diferențele mai mari de 2 puncte”, a  spus Cîmpeanu.

”Soluția este corectarea informatizată în care evaluatorul 1 să nu poată avea contact cu evaluatorul 2 și în care softul să nu îți permită aceste abateri. Din păcate, la nivel de Bacalaureat mă pot angaja doar la nivel de pilot. Corectarea va fi informatizată la nivel de Evaluarea Națională și de evaluări la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a”, a adăugat ministrul Educației

Ministrul a mai spus că va fi investigată situația liceelor care au avut rata de promovare 0% la Bacalaureat. El a anunțat că va trimite corpul de control la aceste unități școlare și este posibil să meargă și personal pentru a vedea care au fost motivele pentru care au apărut astfel de cazuri.