fbpx

Evaluarea Națională la matematică. Ce subiecte au avut de rezolvat elevii

Evaluarea Națională la matematică

Absolvenții clasei a -VIII-a au susținut astăzi testul la matematică. Este al doilea examen din seria Evaluării Naționale. Structura  după care a fost concepută examinarea a fost lansată în premieră, după modelul internațional de verificare PISA. 

Subiectele pot fi găsite pe site-ul Digi24.

La subiectul I, au fost 6 itemi de tip grilă, cu un singur răspuns corect, pentru fiecare rezolvare corectă elevii primeau câte 5 puncte, iar la subiectul al II-lea au fost 6 probleme de geometrie, sub formă de itemi tip grilă, cu un singur răspuns corect, notate cu câte 5 puncte fiecare, potrivit edupedu.ro.

Pentru subiectul al doilea, elevilor li s-au pus la încercare cunoștințele fundamentale de geometrie plană.  La subiectul III, elementele de algebră au predominat. Elevii au avut de calculat distanțe și  o funcție liniară.

Timpul alocat examenului a fost de 120 de minute, după completarea căsuței cu date personale. De specificat că în contextul pandemiei globale, programa școlară a fost modificată. Au fost eliminate mai multe teme, schema simplificându-se.

Peste 131.000 de absolvenţi ai clasei a VIII-a, dintre care 12.006 în Capitală, s-au înscris la Evaluare Naţională 2021, în prima sesiune care se va desfăşura în perioada 22 iunie – 4 iulie 2021, ne comunică Digi24. 

Rezultatele finale vor fi afișate pe data de 4 iulie, după ce contestațiile vor fi corectate. 

În cursul zilei de vineri va fi susţinută proba de Limba şi literatura maternă de către elevii care au studiat în această limbă.

Evaluarea Națională la matematică Timpul alocat examenului a fost de 120 de minute, după completarea căsuței cu date personale. De specificat că în contextul pandemiei globale, programa școlară a fost modificată. Au fost eliminate mai multe teme, schema simplificându-se.