fbpx

Cîmpeanu: Pragurile de incidență până la care copiii pot participa fizic la școală ar putea fi ridicate

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a avansat, la Digi 24, ideea ca pragurile de incidență care permit participarea elevilor în format fizic la cursuri să fie ridicate.

”O variantă este să păstrăm pragurile care sunt acum. Dar voi susține o ridicare a nivelului până la care elevii pot merge la școală cu prezență fizică”, a spus Cîmpeanu.

El a precizat că va avea o discuție în acest sens cu ministrul Sănătății.

”Am dreptul să sper că școala va începe în format fizic. Ba nu, dați-mi voie să corectez, am dreptul să cred că școala va începe în format fizic”, a spus Cîmpeanu.

Care sunt scenariile pentru pragurile de incidență valabile în acest moment, potrivit ordinului de ministru comun ME-MS din martie 2021:

Scenariul 1

Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate mai mică sau egală cu 1/1000 de locuitori.

Participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie.

Scenariul 2

Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 1/1000 dar mai mică sau egală cu 3/1000 de locuitori.

a)Participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ a tuturor preşcolarilor
şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, a XIII-a, și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie;
b)Participarea zilnică, în sistem on line a elevilor din celelalte clase/ani de studiu.

Scenariul 3

a)Participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ a tuturor preşcolarilor
şi elevilor din învăţământul primar;
b)Participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, a XIII-a, și a celor din anii terminali din învățământul profesional și
postliceal, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor protecţie, cu prezența fizică de până la jumătate din numărul total de elevi înmatriculați în respectivele clase terminale;
c)Participarea zilnică, în sistem on line a elevilor din celelalte clase/ani de studiu
Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de
3/1.000 locuitori dar mai mică de 6/1000 de locuitori.