fbpx

BREAKING Parchetul a început urmărirea penală in rem în cazul Cumpănașu

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 București anunță, într-un comunicat, că a început urmărirea penală in rem în cazul Alexandru Cumpănașu, pentru incitare la ură sau discriminare.

Din comunicatul Pachetului:

Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 București a fost înregistrat la data de 06.01.2021 un dosar penal, ca urmare a sesizării din oficiu a organelor de poliție, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de incitarea la ură sau discriminare, faptă prevăzută de art. 369 Cod penal, urmărirea penală fiind începută in rem. În fapt, s-a reținut că în spațiul public au apărut o serie de postări și materiale video prin care o persoană care domiciliază pe raza Secției 16 Poliție, prin mesajele transmise a incitat publicul la ură față de o anumită categorie de persoane, în speță cadre didactice. În prezent, cercetările sunt efectuate de lucrătorii Secției 16 Poliție, din cadrul DGPMB, sub supravegherea unui procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 București, cauza fiind în faza administrării probatoriului. Precizăm că activitățile procedurale efectuate în timpul urmăririi penale sunt reglementate de Codul de Procedură Penală și au drept scop administrarea probatoriului cu respectarea drepturilor și garanțiilor procesuale, precum și a prezumției de nevinovăție.

CONTEXT

Poliția Capitalei și Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 au anunțat, luni, că s-au autosesizat și verifică dacă videoclipurile postate de Alexandru Cumpănașu pe TikTok încalcă legea.

Profesorul universitar Ciprian Mihali a atras atenția, recent, asupra influenței controversatului Alexandru Cumpănașu asupra copiilor, influență pe care a reușit să o capete prin intermediul contului său de TikTok, urmărit de peste 500.000 de persoane.