fbpx

Cîmpeanu despre Cumpănașu, cel care îl numea ”prieten drag”: Mă delimitez clar de această problemă

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a comentat, la Digi 24, cazul controversatului personaj Alexandru Cumpănașu, ale cărui videoclipuri adresate elevilor sunt, acum, investigate de Poliție și de Parchet.

”Mă delimitez clar de această problemă ca profesor și ca ministru al Educației”, a spus Sorin Cîmpeanu. El a adăugat: ”În Educație sunt probleme multiple și foarte serioase, precum redeschiderea școlilor și consultarea pentru planurile cadru. Este o problemă importantă, este o modalitate de a dezechilibra un sistem de educație greu încercat Într-un moment în care este nevoie mai mult decât oricând de solidaritate între elevi, profesori și părinți intervin astfel”.

Sorin Cîmpeanu a fost întrebat și despre relația sa personală cu Alexandru Cumpănașu: ”Acum câțiva ani cred că jumătate de țară avea o relație să spunem normală pe acest subiect. Lucrurile au evoluat de așa natură încât relația normală a dispărut cu totul.”

Până în septembrie 2019, Sorin Cîmpeanu a fost vicepreședinte al Coaliției Naționale pentru Modernizarea României, organizație condusă de Cumpănașu. Relația dintre cei doi a fost descrisă în termeni cordiali de Alexandru Cumpănașu. De exemplu, în aprilie 2018, acesta îi adresa urări publice de ziua de naștere actualului ministru, numindu-l ”prieten drag”, într-o postare pe Facebook.

În septembrie 2019, Cumpănașu a anunțat, însă, că îl suspendă din funcție pe Cîmpeanu:

„Am luat decizia de a-l suspendă din funcția de vicepreședinte (vicepreședinte al CNMR -n.red.) pe domnul Cîmpeanu, din partea Consiliului Național al Rectorilor. Stadiul în care ne aflăm astăzi se datorează și celor care au gestionat educația. Unii rectori au ambiții mai mari decât ar trebui. Dacă vor politică, ar trebui să facă politică. Îl rog să fie șeful de campanie al domnului Diaconu”, a spus Cumpănasu, citat de Aktual 24.

CONTEXT:

Poliția Capitalei și Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 s-au autosesizat și verifică dacă videoclipurile postate de Alexandru Cumpănașu pe TikTok încalcă legea, anunță Digi 24.

Potrivit suresei citate, autoritățile sunt interesate să stabilească dacă afirmațiile făcute de Cumpănașu în filmulețe instigă la ură împotriva profesorilor și au conotații sexuale, fiind adresate unor minori.