fbpx

Asociația lui Alexandru Cumpănașu, proiecte de milioane de euro și cu Ministerul Educației

Asociația pentru Implementarea Democrației, condusă de candidatul la prezidențiale Alexandru Cumpănașu, este partenerul Ministerului Educației în mai multe proiecte finanțate din fonduri europene. Potrivit surselor Educație Privată, înțelegerile au fost aprobate în timpul mandatului ministerial al lui Valentin Popa și au fost preluate, ulterior, de Ecaterina Andronescu.

Pe pagina de internet a MEN, apar anunțuri în care este anunțată colaborarea cu AID.

Pe 19 februarie 2019, ministerul anunța proiectul ”Noi perspective în educație – NPE (Cod MySMIS 116793, SIPOCA 398)”. Bugetul alocat: 3 milioane de lei. Parteneri: 

  • Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI)
  • Asociația pentru Implementarea Democrației (AID)
  • Asociația Communication for Community (C4C)

Obiectivele specifice ale proiectului

  1. Realizarea analizei de sistem a actelor normative din învățământul preuniversitar și universitar pentru creșterea calității reglementărilor și optimizarea proceselor decizionale prin fundamentarea acestora.
  2. Realizarea unei politici publice la orizontul 2030 în domeniul educației pentru implementarea unui cadru strategic unitar.
  3. Sistematizarea, simplificarea și eficientizarea a 5 acte normative din domeniul educației, învățământ preuniversitar și universitar pentru dezvoltarea unui cadru normativ predictibil și stabil în administrația publică din domeniul educației.
  4. Elaborarea studiului de impact ex-ante privind implementarea cadrului strategic propus pentru evaluarea impactului asupra societății și a bugetului și creșterea calității reglementărilor.
  5. Dezvoltarea competențelor a 77 de angajați ai ministerului educației pentru îmbunătățirea proceselor din administrația publică.

 

Un alt proiect în care este implicat ong-ul lui Cumpănașu este ”Sistemul de management al calității pentru Ministerul Educației Naționale și structuri subordonate – CAF, SIPOCA 397”

Asociația pentru Implementarea Democrației este partener unic în acest proiect, al cărui buget se ridică la 4.081.619,51  lei. Contractul de finanțare a fost semnat pe 28 decembrie 2018.

Obiectivele specifice ale proiectului:

1. Implementarea CAF, ca instrument de management strategic și management al performanței în administrația publică – CAF adaptat la sistemul de educație.

2. Creșterea competențelor personalului, prin activități de instruire specifică, pentru utilizarea instrumentelor de managementul calității.

3. Promovarea/diseminarea bunelor practici ale managementului de tip CAF.

 

Ministerul Educației a anunțat, de asemenea,  rezultatele procesului de selecție a 2 parteneri (1 partener universitate și 1
partener ONG), organizat în vederea în vederea scrierii, depunerii şi implementării unui proiect privind creșterea integrității și reducerea vulnerabilităților și a riscurilor de corupție în activitatea administrativă a Ministerului Educației Naționale – Cererea de Proiecte POCA/440/2/2 (CP11/2018), ”Sprijinirea unor măsuri din SNA la nivelul autorităților și instituțiilor
publice centrale”
Organizația nonguvernamentală selectată :
Asociația pentru Implementarea Democrației (AID);
Universitatea selectată :
Universitatea Academia de Politie „Alexandru Ioan Cuza”.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.