fbpx

Andronescu: Legile Educației vor fi lansate după europarlamentare. Explicația: ”Să nu conturbăm campania”

Sursă imagine: fanatik.ro

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat vineri, la Satu Mare, că drafturile noilor legi ale învăţământului vor fi lansate după alegerile europarlamentare, pentru a „nu conturba campania”,  relatează AGERPRES.

„Eu cred că putem să lansăm drafturile celor trei legi ale învăţământului – pentru că ne gândim să avem o lege pentru învăţământul preuniversitar, una pentru învăţământul universitar şi alta pentru statutul personalului didactic, este foarte important să avem o lege care să confere statut personalului didactic cu drepturi şi obligaţii – după alegeri. Drafturile le avem, după ce continuăm dezbaterile, şi avem cât de multe idei din dezbaterea publică pe acest document, draftul poate fi completat şi probabil că-l vom lansa după alegerile pentru Parlamentul European, ca să nu conturbăm campania”, a afirmat Andronescu.

Pe 8 decembrie 2018, imediat după numirea sa în funcția de ministru, Ecaterina Andronescu anunța că dorește să vină cu propriul proiect în domeniul Educației.

”Eu vreau să lansez un draft de lege probabil spre sfârşitul lunii ianuarie ca să fie în dezbatere din ianuarie până în martie şi sigur, vreau să discut cu toată lumea: cu grupurile parlamentare, cu profesorii, cu părinţii, cu toată lumea”, declara la vremea respectivă Andronescu, citată de AGERPRES.

Potrivit ministrului, „România Educată este un program pe care preşedintele l-a lansat, cred că trebuie citit şi ce este bun, mers mai departe. Nu vreau să dezvolt situaţii conflictuale. Şcoala are nevoie de înţelegerea tuturor, de aceea, când am spus că i-aş îmbrăţişa pe toţi profesorii, am spus-o figurativ, dar cu profunzimea celui care ştie că fără profesori nu poţi să faci nimic care să amelioreze situţia şcolii româneşti”.

Ea a adăugat că o să caracterizeze raportul atunci când îl va parcurge va uita cu atenţie.