fbpx

AEBI: Elevii sunt în pericol! Solicităm măsuri urgente împotriva vinovaţilor în cazul şcolii 133!

Foto: cetateanimplicat.ro

Asociația Elevilor din București și Ilfov (AEBI), organizația reprezentativă a elevilor din capitală și județul Ilfov, alături de Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi Bucureşti (FNAP Bucureşti) solicită de urgenţă măsuri în cazul şcolii nr.133 din Sectorul 4 al Capitalei.

Asociaţia Elevilor din Bucureşti şi Ilfov şi FNAP Bucureşti solicită de urgenţă Ministerului Educaţiei cât şi Ministerului Sănătăţii să ia măsuri în ceea ce priveşte cazul petrecut astăzi la şcoala nr. 133 din Capitală, unde mai mulţi elevi au fost transportaţi la spital din cauza unei igienizări efectuate luni, 20 ianuarie.

”Considerăm că autorităţile trebuie să întreprindă măsuri atât împotriva conducerii şcolii, cât şi împotriva echipei de igienizare, deoarece elevii s-au aflat în risc încă de la intrarea în unitatea de învăţământ”, afirmă AEBI într-un comunicat de presă.

Potrivit acestuia, este inadmisibil ca aceste cazuri să existe în şcoli, elevii trebuie să fie în siguranţă pe tot parcursul educaţional al acestora, iar cu atât mai mult, instituţiile statului trebuie să vegheze asupra siguranţei elevilor la şcoală.

„Considerăm că această greşeală este una ce trebuie imediat sancţionată, deoarece sănătatea elevilor nu trebuie în nici un caz pusă în pericol de către nici un factor în timpul procesului educaţional, cu atât mai mult când vina aparţine chiar Direcţiei de Sănătate Publică şi conducerii şcolii.’’- a declarat Rădulescu Nicolae-Alexandru, președinte AEBI                                                 

,,Direcţia de Sănătate Publică să verifice cu mai multă atenţie firmele care prestează servicii de dezinsecţie şi dezinfecţie în incinta unităţilor de învăţământ, pentru că, după cum se observă, viaţa copiiilor noştri este pusă în pericol. Mai ales în condiţiile în care există şi iminenţa unei epidemii de gripă, iar aceste servicii sunt imperios necesare.’’ –  a declarat Eugen Ilea, preşedinte FNAP Bucureşti

CONTEXT

Școala Generala nr. 133, din sectorul 4 al Capitalei, a fost evacuată, cu puțin timp în urmă, după ce mai mulți elevi au acuzat dureri de cap, anunță Realitatea Tv. Mai multe echipaje SMURD au fost trimise la fața locului.

Potrivit unor surse citate de Digi 24, substanțele de dezinfecție au fost lăsate de patru ori mai mult decât prevedeau recomandările specificate în prospectul de utilizare.

Mai multi elevi au acuzat dureri de cap și au semnalat o stare generală de disconfort, după efectuarea unei dezinfecții. O elevă de 14 ani a fost transporată de urgență la spital. Alți 14 elevi sunt supuși unor investigații.

Anterior, marți dimineața, școala fusese igienizată, ca urmare a apariției câtorva cazuri de gripă.

Potrivit ISMB, elevii evacuați erau în clasa a VIII-a. 

Pe de altă parte, măsura de a nu permite accesul elevilor sau personalului în școală timp de 24 de ore de la dezinfectare nu a fost prevăzută în procesul-verbal realizat după efectuarea dezinfectării, mai precizează sursa citată.