fbpx

BREAKING NEWS O școală din București a fost evacuată. Elevii acuză dureri de cap, după o dezinfecție

Școala Generala nr. 133, din sectorul 4 al Capitalei, a fost evacuată, cu puțin timp în urmă, după ce mai mulți elevi au acuzat dureri de cap, anunță Realitatea Tv. Mai multe echipaje SMURD au fost trimise la fața locului.

Potrivit unor surse citate de Digi 24, substanțele de dezinfecție au fost lăsate de patru ori mai mult decât prevedeau recomandările specificate în prospectul de utilizare.

Mai multi elevi au acuzat dureri de cap și au semnalat o stare generală de disconfort, după efectuarea unei dezinfecții. O elevă de 14 ani a fost transporată de urgență la spital. Alți 14 elevi sunt supuși unor investigații.

Anterior, marți dimineața, școala fusese igienizată, ca urmare a apariției câtorva cazuri de gripă.

Potrivit ISMB, elevii evacuați erau în clasa a VIII-a. 

Pe de altă parte, măsura de a nu permite accesul elevilor sau personalului în școală timp de 24 de ore de la dezinfectare nu a fost prevăzută în procesul-verbal realizat după efectuarea dezinfectării, mai precizează sursa citată.

 

Un eveniment similar a avut loc, în urmă cu o săptămână, la Arad, unde peste 20 de elevi au fost intoxicați chiar în prima zi de școală. Potrivit unui comunicat dat publicității de Ministerul Sănătății, se suspicionează faptul că în sălile de curs unde aceștia învață, vineri, 10 ianuarie 2020 au fost efectuate proceduri de Dezinfecție, Desinsecție și Deratizare (DDD) și este posibil ca elevii să fi intrat în contact cu substanțe chimice, care să le fi produs această simptomatologie.