fbpx

Adolescentul de 15 ani care a provocat incendiul blocului din Constanța, din arest la domiciliu în arest preventiv

Sursă foto: Ziua de Constanța

Arest preventiv pentru unul dintre minorii implicați în declanșarea incendiului de la Constanța.

Tribunalul Constanţa a admis miercuri contestaţia procurorilor faţă de decizia Judecătoriei Constanţa prin care minorul de 15 ani, acuzat de producerea incendiului care a mistuit un bloc și zeci de mașini din parcare, fusese arestat la domiciliu. Instanța a decis arestarea preventivă a adolescentului, pentru 30 de zile, anunță Digi 24.

 

Sentinţa judecătorilor Tribunalului Constanţa este definitivă.

Pe 17 decembrie, minorul de 15 ani, reţinut în cazul incendiului de la blocul din municipiul Constanţa, a fost arestat la domiciliu pentru 30 de zile, printr-o decizie a Judecătoriei Constanţa, în condiţiile în care procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa ceruseră arestarea preventivă a acestuia.

În urma expertizei medico-legale psihiatrice efectuate, a reieşit că adolescentul avea discernământ în momentul provocării incendiului.

Pe 16 decembrie, după ce anchetatorii au analizat imagini video din momentul izbucnirii focului, au fost identificaţi doi suspecţi, de 13 şi respectiv 15 ani. Adolescentul de 15 ani a fost reţinut pentru 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunilor de distrugere prin incendiere şi vătămare corporală din culpă.

În noaptea de 15 spre 16 decembrie, un bloc din municipiul Constanţa a fost cuprins de flăcări, incendiul extinzându-se după ce focul a afectat mai multe maşini aflate în parcarea subterană a imobilului.

În noaptea în care s-a petrecut incendiul, băiatul de 15 ani se afla împreună cu un prieten mai mic cu doi ani, care a fost lăsat în libertate. În parcarea subterană de unde a izbucnit focul, anchetatorii au găsit un recipient cu o substanță inflamabilă. Atât el, cât și prietenul său în vârstă de 13 ani, lăsat în libertate, au recunoscut, la audieri, că s-au jucat cu focul.