fbpx

Florin Roman: Am înaintat azi demisia din funcția de ministru. Cu Dacian Cioloș ne vedem în instanță

Florin Roman, ministrul Digitalizării, a anunțat că și-a dat demisia, în urma acuzațiilor de plagiat și de neconcordanțe între CV și realitate.

Anunțul făcut de Florin Roman:

Am înaintat azi demisia din funcția de ministru, mulțumind premierului și echipei guvernamentale.
Când albul devine negru, când orice vorba îți este răstălmăcită, când îți asumi erori materiale, dar se ajunge la linșaj din prima zi de mandat, este prea mult. Nu vreau ca acest scandal sa afecteze activitatea Executivului.
Cu cel care a coordonat tema și atacul, dl Dacian Cioloș ne vedem in instanța. Mi-a lipit eticheta de plagiator fără ca o instanța sau comisie sa dea un verdict.
In rest, celor care au pus ochii pe cele 2 miliarde de euro pentru “conectarea” in regim de monopol la digitalizare, va spun un singur lucru: Ați învins! Nu ați reușit sa ma acuzați de fapte penale, dar ați dus la demisia unui ministru pe neglijente din CV.
Plec din funcția de ministru cu fruntea sus! Așa sa îmi ajute Dumnezeu!
CONTEXT

Libertatea a semnalat, astăzi, al treilea semn de întrebare în legătură cu CV-ul lui Florin Roman, ministrul Digitalizării. Ministrul pretinde în CV că e licențiat de două ori în economie, la Universitatea Babeș-Bolyai Cluj în 1992-1996 și apoi la Universitatea Athenaeum București în 2008-2011.Daniel David, rectorul UBB, neagă, însă, că studiile lui Roman au avut loc la UBB și îi cere să își corecteze biografia profesională. 

Citește integral articolul din Libertatea, aici.

Anterior, Libertatea a publicat dovada că, în afara temei cărții de negăsit din CV, Florin Roman, ministrul Digitalizării, și-a plagiat o altă lucrare: disertația de master susținută la Facultatea de Psihologie a Universității Titu Maiorescu, în 2012.Cele 10 pagini din disertație primite la redacție chiar de la ministrul Roman, autorul lucrării masterat din 2012, sunt identice cu paginile dintr-un suport de curs din anul universitar 2007-2008 de la Universitatea Politehnică Timișoara, semnat de profesorul Constantin-Dan Dumitrescu.

Pe 3 decembrie, tot Libertatea dezvăluia că moul ministru al Cercetării, Digitalizării și Inovării, Florin Roman, nu-și găsește  lucrarea „Teoria sistemelor informaţionale”, despre care susține că a scris-o și a apărut la Editura Academiei Române, în 2006.