fbpx

Admitere iulie 2021 la Universitatea din București: Aproape 8.000 de locuri bugetate scoase la concurs

Sursă foto: unibuc.ro

Aproape 8.000 de locuri bugetate –  mai exact, 7.865 – îi așteaptă pe absolvenții de liceu și licență la admiterea de anul acesta la Universitatea din București.

Dintre acestea, peste 200 de locuri sunt alocate domeniilor prioritare de dezvoltare a României, 19 sunt destinate absolvenților de liceu proveniți din sistemul de protecție socială și 50 sunt dedicate candidaților care își doresc să urmeze studiile în cadrul programelor de master didactic puse la dispoziție de UniBuc.

Pentru programele de licență și master, concursul de admitere la facultățile Universității din București se desfășoară în perioada 1-30 iulie 2021, iar data limită de afișare a rezultatelor este 30 iulie 2021. În schimb, pentru programele de doctorat, perioada de înscriere este cuprinsă între 1 și 20 septembrie 2021. Este important de precizat faptul că fiecare facultate are propriul calendar, cuprins în perioadele mai sus-menționate. Datele pot fi consultate de toți cei interesați pe website-urile facultăților.

Pentru studiile de licență, Universitatea din București oferă celor interesați să studieze la una din cele 19 facultăți un număr de 4.515 de locuri bugetate, în timp ce pentru candidații la studii de master, UB pune la dispoziție 3.350 de locuri bugetate. Mai multe detalii cu privire la numărul de locuri bugetate scoase la concurs de fiecare facultate sunt disponibile în documentul de aici (pentru licență) și în documentul de aici (pentru master).

Pentru sesiunea iulie 2021 a admiterii la Universitatea din București, în ceea ce privește studiile universitare de licență se pot distinge cinci forme de admitere, stabilite de consiliile celor 19 facultăți ale UB și aprobate în Senatul UB:

  • Admitere pe baza mediei/ a notelor de la bacalaureat în cazul Facultății de Administrație și Afaceri, al Facultății de Biologie, al Facultății de Chimie, al Facultății de Fizică, al Facultății de Geologie și Geofizică, al Facultății de Litere, al Facultății de Limbi și Literaturi Străine (pentru o parte din specializări), precum și al Facultății de Psihologie și Științele Educației;
  • Admitere pe baza mediei de la bacalaureat și a unui eseu motivațional în cazul Facultății de Filosofie, al Facultății de Geografie, al Facultății de Istorie, al Facultății de Sociologie și Asistență Socială, al Facultății de Științe Politice, precum și al Facultății de Teologie Baptistă;
  • Admitere pe baza unei formule mixte în cazul Facultății de Administrație și Afaceri (Business Administration), al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, al Facultății de Limbi și Literaturi Străine (pentru o parte din specializări), al Facultății de Matematică și Informatică, precum și al Facultății de Teologie Romano-Catolică;
  • Admitere pe baza unui interviu motivațional în cazul Facultății de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul”;
  • Admitere pe bază de examen în cazul Facultății de Drept. 

Informații detaliate despre modalitățile de admitere la studiile de licență ale celor 19 facultăți pot fi consultate aici. În ceea ce privește programele de master din oferta educațională a Universității din București, modalitățile de admitere pentru sesiunea iulie-septembrie 2021 pot fi accesate aici

Pentru admiterea din acest an, majoritatea facultăților oferă viitorilor studenți și masteranzi un proces online de înscriere și admitere. De asemenea, unele facultăți ale Universității din București organizează și o sesiune online de preînscriere, oferind candidaților posibilitatea de a-și manifesta interesul pentru facultățile respective și de a fi la curent cu ultimele noutăți cu privire la procesul de admitere.

Pentru a veni în sprijinul candidaților din acest an, Universitatea din București oferă și posibilitatea de achitare online a taxei de înscriere, prin completarea formularului disponibil la adresa www.po.unibuc.ro, dar și cazare gratuită în căminele UB, în limita locurilor disponibile, pentru trei nopți. Cazarea va fi posibilă în baza prezentării, la administrația căminului, a legitimației de concurs și a actului de identitate.

Nu în ultimul rând, candidații pot beneficia, alături de alte trei persoane, și de acces gratuit în spațiul Grădinii Botanice „Dimitrie Brandza” a Universității din București, zilnic, în perioada 1-30 iulie 2021, în intervalul orar 8:00-20:00. Accesul se face pe baza legitimației de participant la concursul de admitere.

Universitatea din București va comunica în mod constant informații cu privire la admiterea din această sesiune pe website-ul dedicat admiterii: admitere.unibuc.ro și pe conturile de Facebook, Instagram și YouTube

În plus, candidații sunt sfătuiți, ca, în funcție de opțiuni, să urmărească atât website-urile, cât și paginile de pe conturile de socializare ale facultății/facultăților care îi interesează, pentru a fi la curent cu informațiile utile privitoare la admitere.